Blic

Tomić: Čeka nas pakao, ali mi smo Barselona

- A. Pijevac „

“Iskusni smo i do sada smo navikli da igramo pod pritiskom”, kaže centar španskog kluba.

Košarkaši Barselone doputovali su u prestonicu Srbije juče nešto posle 14 časova, a “Blic” ih je dočekao na Aerodromu “Nikola Tesla”. Ante Tomić, centar Katalonaca, odmah nam je poručio kako dobro zna šta ga očekuje u hramu košarke.

- Teško iskušenje za nas na početku sezone, jer smo svi svesni da se sprema spektakl. Potpuno je ovde svejedno da li igramo u “Pioniru” ili Areni, sa Zvezdom ili Partizanom. Uvek je pakleno, glasno i napeto - poručuje hrvatski reprezenta­tivac za naš list.

Ipak, Tomić ističe da je već nekoliko puta igrao protiv Zvezde i da je spreman na paklenu atmosferu.

- Mi u Barseloni imamo iskusne košarkaše koji su navikli da igraju pod pritiskom. Rekao sam im šta ih očekuje i da se pripreme na sve. Zvezda je dosta promenila tim, međutim, ne verujem da će odustati od svog ritma. Mi smo u seriji pobeda i želimo da je nastavimo. Čuli smo da se igra i fudbalski meč između Zvezde i Arsenala tako da očekujem deo tog ambijenta i u “Pioniru” - zaključio je Tomić.

Prošle sezone, pre nešto manje od godinu dana, Crvena zvezda je pobedila Barselonu sa 76:65 pred 19.000 gledalaca u Areni. Danas, iz tog sastava, ostali su samo Tomić, Pau Ribas, Huan Karlos Navaro, Saša Vezenkov i Viktor Klaver koji je povređen i neće igrati u Beogradu.

- “Pionir” će biti pravi test u kojem ćemo otkriti koliko može nova Barselona - kaže trener Sito Alonso. - Atmosfera u Beogradu je uvek drugačija od drugih gostovanja i moramo da budemo pametni i smireni, da glavom pobedimo Zvezdu i navijače. Toliko je bučno da se ne čuje ni himna Evrolige. Dosta mojih košarkaša nikada nije igralo u “Pioniru” i sada ću ih prvi put videti kako igraju pod pritiskom - kaže Alonso.

Iskusni stručnjak pun je hvale za Zvezdu.

- To je specifična ekipa koja kombinuje snagu, brzinu, fanatičnu odbranu i podršku sa tribina. Ova kombinacij­a im je donela dosta uspeha u prethodnoj sezoni. Iako su promenili igru, ne verujem da su promenili stil. Ako upadnemo u njihov ritam, teško ćemo se izvući - završio je Alonso.

 ??  ?? ante tomiĆ zna da ga u „pioniru“oČekuje fudbalska atmosfera
ante tomiĆ zna da ga u „pioniru“oČekuje fudbalska atmosfera

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia