Blic

SVI SMO MI POMALO HEROJI I PREVARANTI

Večeras na RTS-u počinje emitovanje serije “Psi laju, vetar nosi” u kojoj Tihomir Stanić tumači lik prekog ali dobronamer­nog Stavre.

- dafina dostaniĆ

Popularnog glumca Tihomira Stanića gledaoci će imati priliku da gledaju večeras od 20 časova na RTS 1 u novoj televizijs­koj seriji “Psi laju, vetar nosi”, koja je rađena prema scenariju Radoša Bajića, a u režiji Jelene Bajić Jočić. Tihomir tumači kompleksni lik Kostadina Stavrića Stavru, sitnog prevaranta koji je na prvi pogled prek i nezgodan, a u duši dobronamer­an.

- Stavra, koji je s periferije velikog grada, pokušava svim silama da živi bolje, lepše i uspešnije nego što mu je suđeno. Pribegava raznim sredstvima, često nedozvolje­nim, i očigledno je čovek spreman na svaku vrstu avanture i rizika. Jedan je od onih kome se sigurno dešavaju razne nepredviđe­ne stvari u životu zato što bez straha i bez mnogo razmišljan­ja srlja u nove avanture. On je jedan heroj u pravom smislu reči - priča za “Blic” Tihomir Stanić. Koliko takvih heroja ima danas oko nas?

- Videćemo koliko će se ljudi prepoznati u tom liku. Svi smo u pojedinim fazama života na neki način takvi. Svako od nas pokušava da uradi više od onoga što su mu okolnosti nametnule, a pritom ne bira sredstva. Iako se ponekad pripomaže nekim zabranjim sredstvima, ipak je Stavra pozitivac u priči?

- Pozitivac je jer ne uspeva u svojim namerama (smeh). Vašu majku, Nanu, tumači maestralna Mira Banjac...

- Sa Mirom Banjac sam do sada igrao mnogo puta. Čak smo u dve predstave igrali i ljubavnike. Sada mi igra majku i to je nekako prirodnije. Velika je sreća kada imam priliku da igram s njom jer je doživljava­m kao najbližeg člana porodice, a smem da kažem da i ona tako doživljava mene i moju porodicu. Da li je ovo vaša prva saradnja s porodicom Bajić?

- Nije. Pojavio sam se u filmu “Braća po babine linije” kao gost u jednoj sceni. Mislim da smo u seriji “Psi laju, vetar nosi” zapečatili svoju sudbinu jer, koliko mi se čini, ovo će potrajati godinama. Zanimljivo je da ste na set dolazili i kada nemate snimajućih dana?

- Pošto imam iskustva kao producent, kada nešto prihvatim da radim, apsolutno stojim na raspolagan­ju produkciji 24 sata. Da im bar na neki način olakšam jer znam koliko je sve komplikova­no. Iako serija još nije krenula sa prikazivan­jem, već se najavljuje i snimanje drugog ciklusa?

- Da, svi mi koji smo radili verujemo da će biti nastavka, i to ne jednog, već da će se pretvoriti u serijal. Takva su nam nadanja i očekivanja.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia