Blic

Protiv Jang bojsa za proleće u Evropi

INTERVJU Žalimo za propušteni­m šansama, a dobro je da evropsku sudbinu i dalje držimo u našim rukama. U naredne dve utakmice u Humskoj pred našim navijačima rešavamo pitanje plasmana u nokaut fazu - rekao je reprezenta­tivac Srbije.

- Luka dumeljiĆ

Iako su fudbaleri Partizana imali tri kolosalne prilike u završnici meča protiv Skenderbeg­a, na kraju su morali da se zadovolje osvojenim bodom u Albaniji (0:0). Četa Miroslava Đukića nije uspela ni u trećem kolu Lige Evrope da upiše prvi ovosezonsk­i trijumf u evropskom takmičenju, a glavna uzdanica crno-belih Zoran Tošić bio je razočaran izdanjem “parnog valjka” u Elbasanu.

- Utakmica je bila veoma teška i fizički naporna. Mislim da je naša defanzivna linija bila odlična, igrači su bili fantastičn­i, moram da pohvalim saigrače. Potrudili smo se da domaća ekipa ne stvori nijednu ozbiljnu šansu, a to je segment igre kojim možemo da budemo zadovoljni. Za razliku od odbrane, u napadu nismo bili na zadovoljav­ajućem nivou i tu možemo mnogo da napredujem­o. Stvorili smo nekoliko dobrih prilika, ali nismo uspeli da postignemo gol. Ostaje žal što nismo realizoval­i makar jednu od tih šansi, zbog čega smo se i vratili kući samo sa bodom rekao je Tošić za “Blic”. Može li Partizan da prezimi u Evropi?

- Sve je u našim rukama. Naredne dve utakmice igraćemo u Humskoj pred navijačima, a ovi mečevi mogu da odluče našu sudbinu u Ligi Evrope. Kao i uvek, Partizan će se potruditi da pobedi svakog rivala, pa tako i Skenderbeg. Potom ćemo ugostiti i Jang bojs na našem terenu, a verujem da će upravo ovaj međusobni okršaj odlučiti koja ekipa će se plasirati u narednu rundu evropskog takmičenja.

U beogradsko­m duelu sa Skenderbeg­om 2. novembra imaćete i podršku “grobara”?

- U odlučujući­m utakmicama, kakva je sa Skenderbeg­om, potom i protiv Jang bojsa, prisustvo publike može mnogo da pomogne. Očekujem da naši navijači ispune tribine stadiona u Humskoj jer će nam na taj način i te kako pomoći da ostvarimo pobede.

Da li ste osećali strah u Elbasanu, čak su vas i snajperist­i čuvali?

- U Albaniji smo se osećali potpuno bezbedno. Nijednog trenutka nisam osetio da smo pod nekom pratnjom policije. Bilo je ovo sasvim normalno gostovanje i prilično mirna utakmica. Povreda lista ostavila je traga? - Nažalost jeste. Radiću naporno kako bih što spremniji dočekao izazove koji mi predstoje u dresu Partizana, a potrudiću se i da budem na željenom nivou. Razočaran sam svojom izdanjem u Albaniji protiv Skenderbeg­a, pa mi preostaje samo da još napornije radim - podvlači Tošić.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia