Blic

Tavamba overio tri boda

Posle evropskog remija, „parni valjak“je uspeo da slavi u 14. kolu Superlige. Ipak, igrači srpskog šampiona su odigrali slabo, što se nije svidelo gledaocima.

- luka dumeljiĆ

Nisu imali crno-beli mnogo vremena za preispitiv­anje nakon podele bodova u trećem kolu Lige Evrope protiv Skenderbeg­a, već su morali da zasuču rukave i da se sastanu sa Palančanim­a.

Iz tog razloga je kormilar Partizana Miroslav Đukić odlučio da promeša karte, pa je neke od najboljih igrača odmorio. Trener crno-belih je iz tima izostavio prvog čuvara mreže „orlova“Vladimira Stojkovića i levog beka Nemanju Miletića, dok su se na klupi našli Zoran Tošić, Leonardo Tavamba i Sejduba Suma, a šansu da od prvog minuta povede ekipu dobio je Saša Ilić.

Promene u redovima osvajača duple krune nisu se obile o glavu Đukiću, njegova ekipa je u ranoj fazi meča došla do prednosti. U šestom minutu je štoper gostujuće ekipe Miroslav Bjeloš nesmotreno startovao i oborio Marka Jankovića, koji je izlazio iz kaznenog prostora, a sudija Dejan Santrač je dosudio najstrožu kaznu. Loptu na „kreč“stavio je vezista crno-belih Marko Jevtović, koji je bez problema savladao Nemanju Jevrića za radost 4.000 navijača u Humskoj.

Nastavio je Partizan da atakuje na gol Bačke, a do novog pogotka crno-beli su došli posle fantastičn­e asistencij­e legende kluba Saše Ilića. On je uposlio Ožegovića u 14. minutu, a mladi napadač se dao u beg palanačkoj odbrani. Predriblao je golmana Jevrića na 30 metara od gola i bez muke je zatresao nebranjenu mrežu.

Iako je Đukić pre utakmice isticao da njegovi igrači ne smeju da dozvole sebi grešku, i u ovom prvenstven­om meču odbrana Partizana je kapitulira­la. U 21. minutu najbolji igrač Bačke Luka Micić pretrčao je Milana Mitrovića, posle čega mu nije bilo teško da se reši Marka Jovičića na golu Partizana.

Drugo poluvreme donelo je ujednačene snage i veliku borbu na sredini terena. S vremena na vreme sa istočne tribine stadiona u Humskoj navijači su nezadovolj­ni igrom šampiona Srbije tražili smenu trenera, ali ih je njegov potez da uvede Zorana Tošića u 58. minutu umesto Danila Pantića

ubrzo ućutkao. Naš reprezenta­tivac uneo je živost u igru „parnog valjka“, a njegovi pokušaji sa distance dizali su navijače na noge. Pokušavala je i Bačka na sve načine da dođe do remija, ali je preofanziv­nom igrom domaćoj ekipi ostavljala prostor za kontranapa­de. Upravo im se jedan takav napad obio o glavu, pa je kontru u 93. minutu meča uspešno realizovao rezervista Tavamba posle razmene pasova sa Jankovićem.

Tako je Partizan upisao devetu pobedu u šampionatu Srbije, a naredni izazov crno-beli imaju već u sredu, kada u odloženom meču 9. kola Superlige gostuju Zemunu.

Trener Partizana Miroslav Đukić kaže da je očekivao neizvestan meč.

- Znali smo da će nas ekipa Bačke napasti u pokušaju da iskoristi svežinu. Mi smo postigli dva gola na vreme, ali smo ispustili priliku da rešimo pitanje pobednika već u prvom poluvremen­u. Bačka je izjednačil­a i do kraja je bila otvorena utakmica. Važno je da smo pobedili, odnosno da smo sa nova tri boda ostali u vrhu - rekao je Đukić.

Ishodom nije bio zadovoljan ni trener gostiju Zvezdan Milošević.

- Malo je nesrećno što smo rano primili dva gola. Ipak, pokazali smo karakter. Otvorili smo se, što je Partizan uspeo da iskoristi i postigne treći, odlučujući gol - sumirao je utiske Milošević.

 ??  ??
 ??  ?? tavamba je savladao golmana jevriĆa za konaČnih : u korist partizana
tavamba je savladao golmana jevriĆa za konaČnih : u korist partizana
 ??  ?? fudbaleri partizana su se ipak radovali na kraju
fudbaleri partizana su se ipak radovali na kraju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia