Blic

Nikolić: Igrali smo kao u NBA, ali bez odbrane

- V. Tegeltija

„U defanzivi sam lutao, ali najvažnije je da smo na kraju pobedili”, rekao je trener crno-belih posle trećeg trijumfa u regionalno­m takmičenju.

Ko u subotu nije bio u dvorani “Aleksandar Nikolić” može samo da žali jer je propustio utakmicu u kojoj je postignut ukupno 221 poen! Košarkaši Partizana su u NBA stilu, kako je rekao i trener Miroslav Nikolić, pobedili Igokeu 117:104 (19:23, 31:27, 30:21, 37:33) u petom kolu ABA lige. Praktično u meču bez odbrana crnobele su do trećeg trijumfa u regionalno­m takmičenju predvodili Amerikanci, Najdžel Vilijams-Go je sakupio 30 poena i osam asistencij­e, dok je Patrik Miler završio sa dabl-dabl učinkom od 23 poena i 11 uspešnih dodavanja. I kod gostiju iz Aleksandro­vca najbolji je bio američki krilni igrač Dorel Rajt, koji je sa 34 poena ujedno bio i najefikasn­iji u košarkaško­m obračunu u Beogradu.

- Odbrana još ne funkcioniš­e kako sam zamišljao. Igrali smo kao NBA, mnogo poena, nisam se ni ja nadao. Igokea je pobedila Budućnost i Cedevitu, uz Zvezdu dve najbolje ekipe u ligi. Ja sam jedva čekao da se vrati Čakarević. Mislio sam da će čvršće u odbrani, ali nije. Funkcionis­alo je u napadu, sad su stranci razigraval­i i davali poene. Tako sam ih ja zamišljao, razigrali su ekipu. Đoko Šalić je odigrao rolu, tako i treba što se tiče napada. U odbrani sam lutao i tražio. Jako mi je teško kad ovako oni slabo igraju i individual­nu odbranu. Moramo da vidimo, da radimo. Ja sam u principu zadovoljan kad se dobije, ali u odbrani sve što smo igrali nije prošlo - naglasio je Nikolić.

Prvi put na tribinama je u ulozi novog predsednik­a kluba bio i Ostoja Mijailović, koji je u petak preuzeo dužnost.

Crno-beli nemaju predaha jer danas već putuju u Bilbao gde će u utorak (20.30) igrati sa istoimenim klubom u trećem kolu Evrokupa. Partizan će u Španiji igrati za prvu pobedu u Evropi.

 ??  ?? patrik miler je protiv igokee imao dabl-dabl uČinak sa poena i asistencij­a
patrik miler je protiv igokee imao dabl-dabl uČinak sa poena i asistencij­a
 ??  ?? miroslav nikoliĆ prigovara sudiji meteju špendlu
miroslav nikoliĆ prigovara sudiji meteju špendlu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia