Blic

Policajac uhapšen zbog šverca oružja ARSENAL ZAPLENJENE PUŠKE, PIŠTOLJI I MINE

-

Milan Kuljanin, policajac iz PS Lazarevac, uhapšen je juče zbog sumnje da je bio deo grupe švercera koji su preprodava­li mitraljeze, automatske puške i mine kupljene u Bosni i Hercegovin­i.

Prema nezvanični­m informacij­ama, deo grupe bili su i Lazarevčan­i Dalibor Krstić (28) (inače organizato­r grupe) i Željko Filipović (31), te Lajkovčani­n Miloš Pantelić (31), koji su bili zaduženi za distribuci­ju i prodaju oružja koja se odvijala u njihovim rodnim mestima.

Akciju hapšenja, koju su sproveli inspektori SBPOK, naredilo je Tužilaštvo za organizova­ni kriminal (TOK) nakon višemesečn­og praćenja. Kako je saopšteno iz MUP, sumnja se da je Krstić organizova­o međunarodn­u kriminalnu grupu u okviru koje je od Bora Ćebića (65) iz Rogatice u Bosni i Hercegovin­i kupovao automatske i poluautoma­tske puške, pištolje i municiju, pa ih krijumčari­o vozilom u Srbiju i preko Filipovića, Pantelića i Kuljanina ih prodavao na području Lazarevca i Lajkovca.

- Pretresom objekata i vozila koje koriste osumnjičen­i, pronađene su dve automatske puške, dve poluautoma­tske puške, jedna skraćena puška, dva pištolja i oko 600 komada municije različitog kalibra - navodi se u saopštenju.

Kada je reč o Ćebiću, pretresom njegove kuće pronađen je zavidan arsenal: devet tromblonsk­ih mina, rap sa šest okvira za automatsku pušku sa 120 komada municije, jedan puškomitra­ljez, jedna automatska puška, jedna poluautoma­tska puška, jedna puška, dve bombe i oko 2.000 komada municije različitog kalibra.

Osumnjičen­i su još juče uz krivičnu prijavu privedeni tužilaštvu, a nakon saslušanja im je određen pritvor. Kako je saopšteno iz TOK, srpska četvorka pod istragom je zbog organizova­nja kriminalne grupe i prodavanja i šverca oružja.

- Postoje osnovi sumnje da je ova organizova­na kriminalna grupa od početka 2017. pa do 19. oktobra na teritoriji Beograda, Lazarevca i Lajkovca i Bosne i Hercegovin­e, opštine Rogatica, držala i prodavala veću količinu vatrenog oružja na taj način što su oružje i municija dopremali iz Bosne u Srbiju. Ova akcija je rezultat višemesečn­og rada Tužilaštva za organizova­ni kriminal i Službe za borbu protiv organizova­nog kriminala MUP Republike Srbije sa kolegama iz tužilaštva i policije Bosne i Hercegovin­e - kaže se u saopštenju TOK.

 ??  ?? grupa je oružje dovozila iz bih
grupa je oružje dovozila iz bih
 ??  ?? dalibor krstiĆ
dalibor krstiĆ
 ??  ?? miloš panteliĆ
miloš panteliĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia