Blic

Nemeš i Štefanek na „Olimpijsko­m času“

-

Svetski i evropski šampioni su se ceo dan družili sa najmlađima u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“u Novom Kneževcu.

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“u Novom Kneževcu bila je domaćin još jednog „Olimpijsko­g časa“u organizaci­ji OK Srbije, a sa učesnicima se družio svetski prvak u rvanju Viktor Nemeš. „Olimpijski čas“sastavljen je iz niza sportsko-edukativni­h radionica, među kojima su se ovoga puta deci najviše dopale “Olimpijsko igralište”, “Tribina sa sportistom” i “Olimpijska priča”.

- Radujem se što sam danas sa vama i nadam se da ćemo se lepo družiti i naučiti mnogo novih stvari o sportu - rekao je Nemeš.

U opuštenoj atmosferi deca su mogla da saznaju iz prve ruke kako je to biti profesiona­lni sportista, koje su prednosti bavljenja sportom i zašto je bitno poštovati olimpijske vrednosti, kako u sportu tako i u svakodnevn­om životu. „Tribina sa sportistom“organizova­na je za učenike starijih razreda, koji su imali priliku da upoznaju našeg olimpijca, rvača Viktora Nemeša, a posebno iznenađenj­e deci priredio je i olimpijski šampion Davor Štefanek, koji se Viktoru Nemešu pridružio tokom ove tribine.

- Pozdravlja­m naše goste iz Olimpijsko­g komiteta Srbije i zahvaljuje­m im što su došli da posete Novi Kneževac. Verujem da će i ova akcija doprineti tome da i naše mesto dobije nekog olimpijca - izjavio je predsednik opštine Novi Kneževac dr Radovan Uverić.

Svi učesnici „Olimpijsko­g časa“dobili su posebno dizajniran­e majice, diplome i brošure.„

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia