Blic

„Koleos“je pravi kolos

„RENO“JE VOZAČIMA U SRBIJI PREDSTAVIO NOVI VELIKI SUV

- ekipa „blica“

Automobil izgleda impozantno i robusno sa dužinom od 4,67 metara. U ponudi su dva dizel motora sa 130 KS i 175 KS, a početna cena je 27.000 evra za verziju sa prednjim pogonom.

„Reno“je na Sajmu automobila u Novom Sadu, koji se zatvara danas, imao srpsku premijeru nove generacije „koleosa“. Francuzi su tako proširili ponudu SUV modela koju sa dosta uspeha čine „kaptur“i „kađar“, a pretpostav­ljamo da se priča neće završiti sa „koleosom“.

Impozantno­g izgleda, „koleos“sa dužinom od 4.673 milimetra napada različite rivale, od „škode kodijak“, preko „pežoa 5008“, pa sve do bratskog „nisana X-trejl“čiju tehničku osnovu i koristi. Novi „koleos“zamišljen je kao moćan, robusan automobil, ali sa vrhunskim komforom i opremom, što i očekujemo od francuskog proizvođač­a.

Ponuda motora za srpsko tržište svedena je samo na dva dizelaša, odnosno dvolitarsk­i dCi u dve verzije, sa 130 KS i 175 KS koliko je imao i naš testni automobil. Veliki benzinski agregati, jednostavn­o, ne bi imali svoju klijentelu zbog visoke potrošnje i skupe registraci­je. Slabiji dizelaš sa 130 konja, međutim, ne može da se dobije sa 4x4 pogonom i CVT menjačem „X-tronikom“, ali zato ima prihvatlji­vu ulaznu cenu od 27.000 evra. Mi smo se ipak odlučili za „full“verziju i od prvih metara vožnje bilo je sasvim jasno da je ovo optimalna konfigurac­ija za robusni automobil mase preko 1,5 tona. „X-tronik“omogućava da „koleos“bude startan i živahan što je posebno značajno u vožnji po gradu, koja je prilično opuštena zbog kvalitetno­g sistema upravlja sa odličnim servom, ali tome doprinosi i odlična preglednos­t u velikom automobilu.

Sa nekih devet litara prosečne potrošnje na 100 pređenih kilometara u gradskim uslovima vožnje, „koleos“je pokazao da može da bude štedljiv i da pri tom ne zagađuje preterano životnu sredinu, što je jedan od važnh ciljeva „Renoa“.

„Koleos“se nudi sa popustom od 1.000 evra, četiri zimske gume kao poklonom i još 200 evra u protivvred­nosti dodatne opreme. Više o novom „koleosu“možete da pročitate u aktuelnom broju „Auto Bilda“.

 ??  ?? luksuzna i dobro opremljena kabina novog „reno koleosa“ testirani „koleos“sa snažnijim dizel motorom, x pogonom i cvt menjaČem košta . evra
luksuzna i dobro opremljena kabina novog „reno koleosa“ testirani „koleos“sa snažnijim dizel motorom, x pogonom i cvt menjaČem košta . evra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia