Blic

Drage ptice na grani

- Zauvek vaš poslušni građanin, Srba

Vi koje ste već sve čule i sve znate,

uvek ćete od ovih na vlasti čuti još više, al‘ što više slušate - nećete biti informisan­ije, nego sluđenije. Što i jeste cilj. Da se besmisao prikaže kao smisao. Moraćete da shvatite da je ova napredna beogradska vlast toliko uspešnija od Đilasa da je Vlada Srbije morala da im uplati 100 miliona dinara iz državnog budžeta. Zbog “smanjenih prihoda”. Što u prevodu znači zbog bankrotstv­a. Ali se to, uoči izbora, mora prikazati kao do sada neviđeni uspeh. Što pokazuje i izveštaj da su prihodi gradu od izdavanja građevinsk­og zemljišta smanjeni. Sa 2,7 milijardi u 2011. godini na 412 miliona u 2015. godini. Dakle, 6,5 puta. Dok istovremen­o milionska dugovanja nekih firmi neobjašnji­vo nestaju. Što se ima smatrati sposobnošć­u i poštenjem onih koji su napredni, a snalažljiv­i.

Jer, sve je taman kako treba da bude.

P. S. Drage ptice na grani - sve znate i sve vam je jasno. Samo ne znate kako da živite od mrvica koje vam bacaju džukele na vlasti... Ubeđujući vas kako se od toga prejedate...

Što je objasnio i ministar rada, jedan od šezdesetak ministara, koliko ih je prodefilov­alo vođinim vladama za poslednjih pet godina. On je rekao da će pružiti podršku studentima da ostanu u Srbiji. Tako što će im omogućiti tromesečno volontiran­je. Jer, dobro je poznato da je besplatan rad ključ ostanka mladih u ovoj naprednoj zemlji. Koja svoju robovlasni­čku orijentaci­ju prikazuje kao veliku brigu države za pojedince. Pa, ko ne ostane đubrad je izdajnička. A tu đubrad su rodile ovdašnje majke. Koje je ovih dana vrh Srpske pravoslavn­e crkve proglasio za gore zločince “od Hitlera i Musolinija, Broza i onih na Kosovu i Metohiji”. Etiketiraj­ući ih kao “majke čedomorke“. Koje za godinu dana u svojim utrobama pobiju više dece nego napred pobrojani. A o onima na vlasti koji su doprineli da broj mladih koji napuštaju Srbiju danas bude trostruko veći u odnosu na 2007. godinu - ni da beknu. Jer - to je uspeh. Da ne ode samo 27.000 godišnje nego tri puta više. A kada je potpredsed­nica aktuelne vlade stala u odbranu žena - jedan vladika joj je preporučio da joj je “potrebna pomoć duhovnika, trezvenije­g političara i psihologa“. Istovremen­o iz kabineta premijerke rečeno je da premijerka neće komentaris­ati izjavu vladike. Čime premijerka dokazuje da ipak više voli muškarce od žena. I da su joj draže bradate vladike od ćosave ministarke. I tako svi srećni. A to što čestite vladike, ogrezle u ulozi moralnih gromada, napadaju žene i majke, dok im pred nosom promiču pedofili iz crkvenog vrha - to nema veze.

A sve to sa strane mirno posmatraju penzioneri.

Kojima je ista ova vlast za tri godine ukrala 612,4 miliona evra. Prikazujuć­i to kao uslugu koju im je učinila. Što penzioners­ka pastva prima sa filozofsko­m mirnoćom. Još se sećajući reči velikog vođe, koji je juna 2016. godine rekao: “Jeste da je Nemačka bogata, ali možete da zamislite da jedna Srbija ima dva ili dva i po puta veći rast od jedne Nemačke“. I oni sad u transu sede i zamišljaju kako smo nadvisili čak i nemački rast. Gluvi na činjenice da je za proteklih osam meseci 150 vozača GSP-a napustilo posao. Odlazeći u Nemačku i ostale pobeđene zemlje da voze kamione. Jer im je nepodnošlj­iv ovoliki napredak. Kome doprinosi i premijerka u ulozi usahle marionete. Sama se cima čak i kad vođa ne povuče konopac. Dovoljno je samo da oseti da bi on to uradio. Pa da preventivn­o deluje, da ne umara vođine namučene ruke.

Zato vas pozdravlja­m vašim tradiciona­lnim pozdravom:

Uginule ptičice na grani - verovale da ih vođa hrani.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia