Blic

Boaći presudio u Zemunu

- jelena mediĆ

Lider je propustio desetak prilika za gol, da bi najbolji strelac ekipe rešio pitanje pobednika u 85. minutu posle asistencij­e Pešića, a pred duel sa Arsenalom (četvrtak).

Fudbaleri Zemuna su četiri dana posle Partizana na svom terenu ugostili i Crvenu zvezdu, ali su domaćini ponovo ostali kratkih rukava u duelu sa večitim rivalima. Lider Superlige je u zagrevanju pred put u London, na noge Arsenalu slavio 1:0 (0:0) u 15. kolu, golom nezaustavl­jivog Ričmonda Boaćija.

Trener Vladan Milojević je za meč u Gornjoj Varoši odlučio da odmori Radonjića, Le Taleka i Stojkovića, dok su Savić i Rikardinjo i dalje povređeni. Takođe, crveno-beli su zaigrali sa dva špica, Boaćijem i Pešićem, a trener Zemunaca, Milan Milanović napravio je čak pet izmena u odnosu na meč sa Partizanom.

Početak je pripao Zemuncima, koji su u trećem minutu pripretili preko Vučića, ali je lopta prošla pored stative. Zvezdi je bilo potrebno desetak minuta da uhvati ritam i da iz dve poluprilik­e Boaćija pripreti golmanu Šaranovu. Čuvara mreže domaćih u 22. minutu testirao je i Pešić, da bi Kanga u 31. minutu isprobao svoj šut sa više od 25 metara, ali je lopta preletela prečku. Domaći igrači su u završnici ostali bez snage, što je Crvena zvezda iskoristil­a da još više pritisne Zemunce, međutim, bez uspeha. Poslednju priliku imao je kapiten Donald u 41. minutu. Izveo je slobodan udarac sa oko 30 metara, lopta je letela pod prečku, ali je odlični Šaranov uspeo da sačuva gol za 0:0 na poluvremen­u.

U nastavku, malo toga se promenilo na terenu. Crvena zvezda je napadala, Zemunci su retko prelazili polovinu terena, međutim, rezultat se nije promenio. Milojević je u 57. minutu napravio dvostruku izmenu, umesto slabih Srnića i Anđelkovič­a, na teren su izašli Radonjić i Rodić. I, samo 60 sekundi kasnije, Zvezda je propustila veliku priliku za vođstvo. Pešić je sa leve strane pronašao Boaćija koji je loptu prosledio do usamljenog Radonjića, ali je on šutirao preko gola. Od 65. do 70. minuta lider Superlige je čak četiri puta šutirao na gol Šaranova, ali su Kanga, Babić i Radonjić opet bili neprecizni. Milijaš je u 75. minutu zamenio Krstičića, a bunker Zemuna probali su, po ko zna koji put, da probiju Radonjić, pa Pešić. I, kada se u Gornjoj varoši videla „nula”, proradio je Zvezdin tandem napadača. Pešić je prošao po levoj strani i pronašao je Boaćija koji je zakucao loptu u mrežu iza leđa golmana Šaranova - 1:0. Boaćiju je to bio jubilarni 30. gol u crveno-belom dresu, i to u pravom trenutku, pred gostovanje na „Emiratima”. Posle svega, Vladan Milojević može da bude zadovoljan zalaganjem, tempom i, naravno, rezultatom pred meč s Arsenalom (četvrtak).

- Pokušali smo da nametnemo naš ritam od početka. Malo smo i promenili sistem igre, jer smo želeli da dominiramo od početka. Takođe, trebalo je da se prilagodim­o i na teren koji je podjednako smetao igračima oba tima. Videli ste da zbog terena nismo iskoristil­i nekoliko povoljnih prilika. Želeo bih da još jednom pohvalim svoje igrače koji su prepametni i koji sve što im kažem prenesu na teren - rekao je Milojević.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia