Blic

Bez sednice vrha SNS, Vučić još nije odlučio o izborima

- IVANA MASTILOVIĆ JASNIĆ

Sednica Predsedniš­tva Srpske napredne stranke zakazana za juče posle podne, otkazana je jer Aleksandar Vučić i njegovi najbliži saradnici još nisu doneli konačnu odluku o izborima, saznaje nezvanično “Blic”.

Hoće li do kraja godine biti održani beogradski izbori, da li će i beogradski i parlamenta­rni ipak biti odloženi za proleće sledeće godine, ko će biti kandidat naprednjak­a za gradonačel­nika, da li će SNS na izbore izaći u koaliciji sa socijalist­ima...? Ovo su pitanja na koja predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić pokušava da nađe odgovor zajedno sa saradnicim­a iz vrha stranke. Na sastanku koji je Vučić juče održao sa nekoliko najbližih stranačkih kolega, kako saznajemo, uprkos najavama, konačna odluka još nije doneta. Baš zato, sednica Predsedniš­tva SNS je otkazana.

- Trebalo je da imamo sednicu Predsedniš­tva u toku dana, na kojoj je trebalo prvo da razgovaram­o a onda i odlučujemo o gradskim i parlamenta­rnim izborima. Međutim, javljeno nam je da je otkazana - kaže izvor “Blica” iz vrha SNS.

Kako nam je rečeno, Vučić još nije prelomio, pa nije hteo da dolazi pred stranačko rukovodstv­o bez javnog stava i plana. Kako otkriva naš izvor, jedno od pitanja o kojem je trebalo da se razgovara na Predsedniš­tvu jeste i ko će nositi listu SNS za grad Beograd.

- Trebalo je da odlučujemo između dve žene, ali se još u najstrožoj tajnosti čuva informacij­a o kome je reč. Očekivali smo da saznamo imena na sednici, ali je to sada pomereno - navodi naš sagovornik.

Niko od naprednjak­a juče nije zvanično želeo da govori za “Blic”.

Predsednik Srbije je pre dva dana izjavio da su izbori za Skupštinu Beograda veoma važni izbori, a da su mnogi u SNS za to da se uz beogradske održe i vanredni parlamenta­rni izbori.

- Ljudi u mojoj stranci su listom za vanredne parlamenta­rne izbore, ja nisam sasvim za to. Ako se ide i na jedne i na druge izbore, ne mogu da budu u decembru, mogu da budu u decembru ako se ide na gradske. U februaru ili martu bi moglo da se ide i na jedne i na druge - rekao je Vučić i naveo da će naredne nedelje opet razgovarat­i o tome sa naprednjac­ima.

Vučić je rekao da je čuo argumente da bi održavanje­m vanrednih parlamenta­rnih izbora svi važni izbori mogli da budu održani 2023. godine i predsednič­ki i parlamenta­rni i gradski. On je rekao da će odluka biti doneta, ali ne “zbog toga što on voli da ide na izbore” i da na izbore treba ići da bi se pobedilo i da bi pobedili oni koji žele.

- Oni koji su tražili izbore dobili su ih do sada - rekao je Vučić i dodao da opoziciji time čine uslugu.

O vanrednim izborima

je pre oko mesec dana govorio i srpski šef diplomatij­e i lider SPS Ivica Dačić, koji je tada rekao da nema ništa protiv toga da zajedno sa beogradski­m, budu održani i parlamenta­rni izbori, ukoliko postoji razlog za njihovo raspisivan­je.

Početkom ovog meseca o njima se izjasnila i premijerka Ana Brnabić, koja je rekla da se Vlada Srbije ne plaši vanrednih parlamenta­rnih izbora.

- Meni je potpuno u redu da, ukoliko postoji bilo kakva potreba, mi stavimo na probu zadovoljst­vo naroda našim radom, mislim da je to potpuno legitimno - rekla je tada, istakavši da su ona i njen tim spremni za to.

 ??  ?? rukovodstv­o sns Čeka da aleksandar vuČiĆ preseČe i predstavi im plan za izlazak na izbore
rukovodstv­o sns Čeka da aleksandar vuČiĆ preseČe i predstavi im plan za izlazak na izbore
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia