Blic

Bokser uhapšen zbog pokušaja ubistva sportiste iz Kruševca

- Ekipa „Blica“

Miljana Stevovića (22), nekadašnje­g prvaka Srbije u boksu, privela je kruševačka policija zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju ubistva bivšeg fudbalera Bobana Vukmirović­a (32), krajem avgusta ove godine u Kruševcu.

Pored bivšeg prvaka u poluteškoj kategoriji, uhapšeni su i njegov drug Aleksandar Antić (20) i stric Bratislav - Braca Stevović (43), na koga je nedavno pucano u Kruševcu. S njima je priveden i S. P. (32), takođe iz Kruševca.

- Osumnjičen­i Antić je priznao da je pucao u Vukmirović­a. Zašto je pokušao da ubije Vukmirović­a, još se utvrđuje - kaže sagovornik „Blica“upućen u istragu i dodaje da će Miljan Stevović i njegov stric Bratislav verovatno biti osumnjičen­i za saučešništ­vo.

Ono što je zasad poznato je da je 27. avgusta oko 2.30 sati u Čolak Antinoj ulici Vukmirović ranjen u stomak. Da li je pucnjava posledica neraščišće­nih računa, utvrdiće istra- ga. Prema saznanjima „Blica“, ranjeni Vukmirović, koji je u gradu pod Bagdalom poznat i kao Boba Bilder, pre nekoliko meseci fizički se sukobio sa jednim od uhapšenih. U tom dvoboju Vukmirović je izvukao deblji kraj.

Zanimljivo je da je i jedan od sada osumnjičen­ih za učešće u pokušaju ubistva Vukmirović­a, Bratislav Stevović, krajem marta upucan u vrat. Operisan je, nakon čega se oporavio. Dvojica 21-godišnjaka, G. J. R. i B. T., uhapšeni su desetak dana posle pucnjave, ali nije utvrđeno da li su radili po nečijem nalogu.

Bratislav Stevović i njegov dve godine stariji brat, otac sada privedenog Miljana, sredinom devedeseti­h godina važili su za žestoke momke i bili akteri nekoliko vatrenih okršaja.

Miljan Stevović pre tri godine osvojio je titulu prvaka države u poluteškoj kategoriji do 81 kilograma u Novom Sadu.

 ??  ?? antiĆ priznao da je pucao u bobu bildera
antiĆ priznao da je pucao u bobu bildera
 ??  ?? stevoviĆ osumnjiČen da je uČestvovao u ranjavanju sportiste
stevoviĆ osumnjiČen da je uČestvovao u ranjavanju sportiste

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia