Blic

Partizanov bombarder se već isplatio

Samo 10 utakmica bilo je dovoljno Bambiju da pokaže “grobarima” kakvu razornu levicu poseduje i koliko je “parni valjak” dobio njegovim povratkom u Humsku.

- vladimir bojČeviĆ

Zoran Tošić je i protiv Skenderbeg­a bio junak Partizana. Po drugi put u samo pet dana. Prvo je izveo onu majstoriju u Čačku u 96. minutu, kada je sa 25 metara doneo tri boda i održao crno-bele u šampionsko­j trci sa Crvenom zvezdom, a onda je usledila i “lepotica” protiv Skenderbeg­a, možda vredna i evropskog proleća. I to oba puta iz slobodnog udarca. I oba puta neodbranji­vo, i elegantno i šmekerski, u maniru najvećih majstora prekida! Da, Bambi je džek-pot “parnog valjka” u ovoj sezoni. I to ne samo zbog golova, a bilo je ih je i u Superligi protiv Radničkog iz Niša, pa i Radnika u Surdulici, već i zato što su njegovi centaršute­vi i korneri gotovo pola gola, a njegova pas igra i lopta u prostor nešto što je crno-belima posle odlaska Leonarda nedostajal­o kako bi Partizan uopšte i mogao da igra po taktovima Miroslava Đukića.

Kod pravih majstora kvalitet brzo ispliva na površinu. U 10 utakmica od povratka u kojima je igrao ukupno 715 minuta, Tošić je postigao četiri gola, a namestio jedan, onaj, ispostavić­e se na kraju grupne faze, možda i presudni na gostovanju Jang bojsima...

- Presrećan sam, neću kriti... Posle dugo, dugo godina sam opet osetio kako je igrati pred punim stadionom, pred voljenim navijačima, za voljeni klub. Bila mi je čast. Obavili smo posao kako treba, na krv i na muškost, tako treba da se igraju utakmice poput ove sa Skenderbeg­om. Sada je sve u našim rukama, dolazi nam Jang bojs, osećam da je ovo prelomni momenat u sezoni - ističe naš reprezenta­tivac.

Navijači su Tošiću već prišili etiketu Partizanov­og bombardera. Slobodni udarci postali su njegova specijalno­st, što i ne čudi kada znamo da mu je razorna levica kroz celu karijeru najjače oružje. Dokazao je to, igrom slučaja, tek po povratku u Humsku.

- Iskreno, slobodnjak­e redovno vežbam na treningu. Zaista pokušavam da unapredim taj šut kako bih pomogao i sebi i ekipi. Dobro mi ide i srećan sam, znam da će biti još takvih golova - obećava krilni fudbaler “parnog valjka”.

Iza Tošića je nedelja koju će dugo pamtiti. Kako zbog golova, tako i zbog prinove u porodici.

- Pogodak, naravno, posvećujem tek rođenoj ćerkici Petri. Sve ide savršeno, kako se samo poželeti može. Samo da tako i ostane - zaključio je Tošić.

Crno-belo proleće je na vidiku. Čekaju na njega u Humskoj evo već 13. godinu. Morao je, izgleda, Bambi da se vrati...

 ??  ?? ZBOG „ŽUTICE” PRESKAČE BOJSE protiv skenderbeg­a postigao Četvrti gol od povratka u partizan: zoran tošiĆ
ZBOG „ŽUTICE” PRESKAČE BOJSE protiv skenderbeg­a postigao Četvrti gol od povratka u partizan: zoran tošiĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia