Blic

Iduće nedelje odluka o izborima

ALEKSANDAR VUČIĆ OBIŠAO „BEOGRAD NA VODI“I KOMENTARIS­AO RAZNE TEME

- L. Gedošević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da bi iduće nedelje SNS trebalo da donese odluku o stavu vezano za raspisivan­je parlamenta­rnih izbora zajedno sa beogradski­m.

Vučić je novinarima tokom obilaska “Beograda na vodi” rekao da ne zna kakvu će stranka doneti odluku, dodajući da su izneti argumenti za i protiv, a on je izneo argumente protiv parlamenta­rnih izbora.

Kazao je da smatra da je važno da se pokaže ozbiljnost, jer su pred nama veliki problemi koji treba da se rešavaju narednih godina.

- Ne treba da ličimo na one koji se kriju iza psovki upućenih meni, koji misle da je to dovoljno za osvajanje glasova. Smatram da ima mnogo važnih ključnih pitanja u narednoj i naredne dve godine koje moramo da rešimo. Mislim da nije vreme za parlamenta­rne izbore - istakao je Vučić.

Naglasio je da ne treba SNS da se na lokalnim, gradskim izborima pokriva republički­m rezultatim­a, i da ne bi bilo ništa strašno ako bi izgubili.

Naveo je da drugi, koji su za parlamenta­rne izbore, navode kao argument da bi raspisivan­jem izbora u februaru dobili četiri godine potpunog mira, čime bi mogli da se posvete evropskom putu i rešavanju problema.

- Lokalni izbori su važni. Stranka koju vodim suočiće se sa nemogućim problemom. Imaćemo tri čoveka koji će u tri linije da idu protiv nas, Đilasa, Šapića i Šutanovca, koji svi dolaze iz iste stranke. Već su pobedili na prethodnim izborima, tako da se ništa novo ne bi dogodilo - rekao je on.

On je rekao i da je izjava predsednik­a Evropske komisije Žan-Kloda Junkera da bi Srbija mogla da uđe u EU i pre 2025. godine “dobra vest”.

- Čini mi se da smo prvi put na takav način dobili jasnu vizuru naše budućnosti. Mi ovako nećemo ući u EU. Mi moramo da rešavamo naše odnose sa Prištinom - rekao je Vučić.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia