Blic

Govorio sam „bićeš prvak sveta“, a sada Milice nema

TUŽNA ISPOVEST SELEKTORA REPREZENTA­CIJE U KOJOJ SU BILE POGINULE ŠAMPIONKE

- bojana bogosav

Poslednje dane sa Milicom i Branislavo­m pamtiću po smehu i dobrom raspoložen­ju. Sve to je prekinula strašna vest da su njih dve poginule.

Tako za “Blic” započinje priču o poslednjim danima nastradali­h bodi-bilding i fitnes reprezenta­tivki Milice Beslać (16) i Branislave Jovanović (48) njihov selektor Zoran Stojić. Milica i Branislava, ali i Miličina majka Tanja (37), poginule su u udesu u Kovačici dok je Miličin otac i Tanjin suprug Jovo povređen. Udes se dogodio kada su se Milica i Branislava, zajedno sa Tanjom i Jovom, vraćale sa takmičenja u Rumuniji.

- Čitava reprezenta­cija u kojoj su bile i Branislava i Milica krenula je zajedno na takmičenje u Rumuniju. Bili smo u tri automobila. Svi smo bili veseli i raspoložen­i, radovali se uspesima i na-

vijali jedni za druge - priča Stojić.

Kaže da se u nesreću umešao prst sudbine i čudan splet okolnosti: Branislava je zbog promena u organizaci­ji završila takmičenje u subotu umesto u nedelju.

- I ona i Milica bile su gotove sa takmičenje­m pre svih, pa se Branislava sa devojčicin­im roditeljim­a dogovorila da krenu u nedelju ujutru - priča Stojić.

Poslednje druženje sa nastradali­m članovima njegove ekipe Stojić će pamtiti po smehu i veselju, ali i rečima koje je uputio nesrećnoj Milici.

- Nakon što je Branislava završila takmičenje, čitava reprezenta­cija se okupila na večeri. Pričali smo, smejali se, bili raspoložen­i, radovali se uspesima. Milica je osvojila sedmo mesto u svojoj kategoriji, a ja sam joj rekao da će u roku od dve godine biti prvak sveta, jer bila je naša najveća nada bodi-bildinga. Sada Milice više nema, prerano je ugašen tako mlad život - priča Stojić.

Nakon večere, ove dve uspešne sportistki­nje otišle su na spavanje, a poslednji put srpski selektor ih je video sutradan ujutru.

- To jutro bile su nasmejane, kao po običaju. Posle doručka uzele su stvari i krenule kući. Mi ostali planirali smo da krenemo kada se takmičenje završi. Međutim, nekoliko sati kasnije do nas je stigla strašna vest, Branislava, Milica i njena majka Tanja su poginule - s tugom u glasu priseća se Stojić.

Posle vesti o tragediji, hotelom u Rumuniji počeli su da odzvanjaju jecaji. Od srpske reprezenta­cije pa do njihovih kolega iz drugih država, svi su žalili za svojim drugaricam­a.

- Branislava i ja se poznajemo duže od 20 godina. Sve to vreme putovali smo svetom i takmičili se. Ona je bila naša najuspešni­ja takmičarka u bodi-bildingu, a ni na jednom takmičenju se nismo razdvajali. Putovali smo uvek avionom, međutim, ovaj put smo pošli kolima jer je Rumunija blizu - priča nam Stojić.

On dodaje da je Branislava planirala da se nakon sledeće sezone povuče iz takmičenja.

MILICA JE OSVOJILA SEDMO MESTO, A JA SAM JOJ REKAO DA ĆE ZA DVE GODINE BITI PRVAK SVETA

- Ona je našoj zemlji donela bezbroj medalja i planirala je da ih uzme još nekoliko i prestane sa takmičenji­ma. Nažalost, u svemu tome zaustavila ju je smrt zaključuje selektor.

 ??  ??
 ??  ?? branislava jovanoviĆ poginule majka i Ćerka: tanja i milica beslaĆ
branislava jovanoviĆ poginule majka i Ćerka: tanja i milica beslaĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia