KADA SE SETIM MAME, OSTANEM SAMA PA PLAČEM

BRILJIRALA KRSTINJA MATANOVIĆ ODUŠEVILA JE PUBLIKU U TAKMIČENJU “ZVEZDE GRANDA”

Blic - - Zabava - filip Jovanović

Harizmatična Podgoričanka ostala je bez majke kada je imala deset godina, a uspomene na nju nikada ne blede, pa je pokreću da ide dalje, bude hrabra i korača uzdignute glave.

Kada je pre deset godina ostala bez majke, učesnica “Zvezda Granda” Krstinja Matanović (20) nije bila svesna njenog odlaska. Kao desetogodišnjakinja verovala je u to da je majka otišla, ali da će se vratiti, da će ponovo videti njen osmeh, čuti najdivnije reči koje joj je upućivala, pevajući “Sejdefu majka buđaše”, ali taj u tom trenutku divan san prekinula je realnost.

- Majčin odlazak je ostavio veliki trag, bol na mom srcu. Što sam starija, sve više i više mi nedostaje. U ovom periodu dok se takmičim u “Zvezdama Granda” bi mi prijala mamina podrška. Ali uz podršku ostalih članova porodice i mog momka, koji se trude da mi nadomeste tu prazninu, ja uspevam da savladam bol. Onog dana kada je ona umrla ja sam imala samo 10 godina. Tada nisam bila toliko svesna, ali sada mi je sve teže i teže - kaže emotivno za “Blic” Krstinja Matanović.

U porodičnom domu u Podgorici gledali su njeno prvo pojavljivanje u “Zvezdama Granda”. S ponosom su posmatrali svaki Krstinjin korak, pevanje, ali ova mlada i talentovana devojka ipak priznaje da bi joj majkina podrška tada mnogo značila.

- Nedostajala mi je tada mnogo. Stalno mi nedostaje. Kada mi je rođendan, kada je njen rođendan, slava, Nova godina, svaki važan datum, tada mi najviše nedostaje. Poželim da je zagrlim, da joj kažem da sam srećna - ističe Krstinja.

Ova hrabra devojka suze, emocije i bol drži samo za sebe.

- Često plačem, ali uvek kada ostanem sama. Tada najviše. Ne želim da drugi oko mene vide da je meni teško ili da kvarim nečije raspoloženje - kaže Krstinja, koja će ako prođe dalje, u nekom od narednih krugova optevati jednu od najdržih pesama njene majke.

- To je numera „Sejdefu majka buđaše”. Moja mama je tu pesmu mnogo volela, pevala ju je, a mene zbog samih tih reči najviše i pogađa. Tu pesmu najviše i pevam - priča Krstinja.

Ova devojka koja je završila Srednju muzičku školu, odsek solo pevanje, s emocijama doživljava svaku numeru.

- Za drugi krug sam pripremila isto pesme u pop fazonu. Pevaću “Ima jedan svet” od Zorice Kondže, i “Ti možeš sve” od Zdravka Čolića koju je prepevala Marija Šerifović. Mada ja iskreno više volim narodnjake da pevam - naglašava Krstinja, koja je slučajno došla na ideju da se prijavi za “Zvezde Granda”.

- U “Pinkovim zvezdama” sam došla do polufinala, a onda se nigde nisam takmičila dve godine. Kada sam bila u Novom Sadu, odlučila sam da se pojavim na audiciji i okušam sreću. Mnogo se pisalo o tome da u “Zvezdama Granda” punije osobe nemaju šta da traže. Ja sam htela da probam i pokušam i da na neki način svim osobama koje se možda ne prijavljuju iz tog razloga dokažem da nije sve u fizičkom izgledu, da treba da se borimo i da idemo ka svom cilju - kaže Krstinja.

u takmiČenju je imala veliku tremu, a obeĆava da Će sve iznenaditi u drugom krugu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.