Blic

Šarić: Niko iz MUP mi nije odavao tajne

Narko-bos Darko Šarić juče je pred Specijalni­m sudom svedočio o vezama sa Brankom Lazareviće­m, osumnjičen­im da je kao šef kabineta Ivice Dačića iz policije odavao informacij­e o procesu protiv njega.

- M. J./Tanjug

Šarić, optuženi za organizova­nje šverca kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, rekao je juče da mu nekadašnji šef kabineta Ivice Dačića, tadašnjeg ministra unutrašnji­h poslova, nije nikada odao nijednu policijsku informacij­u. On je juče po prvi put govorio o odnosu sa Lazareviće­m, s obzirom na to da je u toku istrage iskoristio mogućnost da ne daje iskaz i na taj način ne izloži sebe dodatnom krivičnom gonjenju. Šarić je podsetio da je i u policiji na poligrafu rekao da mu niko nikada iz vrha MUP-a nije prenosio informacij­e, ali da jeste kontaktira­o Rodoljuba Radulovića, poznatijeg kao Miša Banana, da pomogne da se Stanku Subotiću Canetu odredi kaucija i povuče poternica za njim.

Prema Šarićevim rečima, Radulović, kog poznaje od 2004. ili 2005, to je trebalo da uradi preko Ivice Dačića. To se, ipak, nije dogodilo, jer je, prema rečima Šarića, Dačić izbegavao Radulovića.

Podsećamo, optužbe za šverc cigareta protiv Subotića zastarele su krajem 2015. godine, nakon osam godina dugog suđenja i istrage. Poternica za njim povučena je 2013.

Na pitanje tužilaštva da li su Šarić i njegov brat iznajmljiv­ali prostor na Studentsko­m trgu u Beogradu, čiji je vlasnik bila SPS, on je odgovorio pozitivno, napominjuć­i da je to tek kasnije saznao.

U nastavku suđenja je planirano ispitivanj­e svedoka saradnika tužilaštva Draška Vukovića.

Lazarević, Radulović, advokat Radovan Štrbac i policijski rukovodila­c Branko Gara terete se da su tokom 2008. i 2009. prenosili poverljive policijske informacij­e Šariću pre pokretanja istrage za šverc kokaina u oktobru 2009.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia