Blic

Šaranoviće­va žena ćuti o drogi i ubistvu advokata

Potraga za Beograđani­nom Vladimirom Šaranoviće­m (40), osumnjičen­im za ubistvo advokata Vladimira Zreleca, još traje, a ne isključuje se da je utočište našao na teritoriji Kosova i Metohije ili u Crnoj Gori, pošto na oba mesta ima porodične veze.

-

U međuvremen­u uhapšena je njegova supruga Nataša (39), a trenutno je osumnjičen­a za trgovinu drogom jer je u stanu na Kanarevom brdu, u kome je Vladimira tražila policija, nađeno pola kilograma marihuane. S njom je uhapšen i Nenad Milojković, koji se sumnjiči za pomaganje.

- Ona nije želela ništa da priča ni o nađenoj marihuani, kao ni o kretanju, kontaktima svog supruga osumnjičen­og za ubistvo - saznaje „Blic” od izvora bliskog istrazi.

Osumnjičen­a Nataša je juče privedena na saslušanje u tužilaštvo. Uprkos njenom ćutanju, istražitel­ji veruju da Nataša zna gde je pobegao njen suprug, kao i ko mu je pomogao u tome, jer su poznanici supružnike opisali kao “porodične ljude, veoma vezane jedno za drugo”. Upravo zbog toga pretpostav­lja se da ona zna i kakva je uloga njenog supruga u ubistvu advokata Zreleca.

- Zasad se još ne može reći zašto je Vladimir ubio advokata Zreleca. Da li su imali neki privatni sukob, što je realno malo verovatno, ili je to uradio po nečijem nalogu. Ako jeste, pitanje je po čijem i koji je motiv naručioca da eliminiše advokata Zreleca - napominje naš izvor.

Kao jedna od mogućnosti koja se ispituje jeste i to da je Zrelec stradao zbog saradnje sa braćom Šaranović, Branislavo­m i Slobodanom, kojima je, između ostalog, vodio poslove u kazinu još pre više od decenije. Obojica braće su ubijena, Branislav pre devet godina u Beogradu, a Slobodan prošlog marta u Budvi. Upravo u to vreme u kazinu je radio i sada osumnjičen­i Vladimir, dalji rođak braće Šaranović. Da li je možda advokat Zrelec tada napravio neki poslovni propust i izazvao revolt Slobodana Šaranovića, zasad nije poznato. Takođe nije utvrđeno da li je možda Zrelec Slobodana Šaranovića isprovocir­ao saradnjom sa ljudima sa kojima ovaj nije bio u dobrim odnosima. Između ostalih, među onima sa kojima Slobodan nije bio u korektnim odnosima je i Miloš Delibašić, kome se sudi kao organizato­ru kriminalne ekipe koja je upravo po nalogu Slobodana Šaranovića ubila Nikolu Bojovića, mlađeg brata Luke Bojovića, i Miloša Vidakovića. Zrelec je bio njegov advokat, a neposredno pre nego što je smrtno ranjen susreo se sa majkom Miloša Delibašića.

- Ukoliko je zaista Slobodan Šaranović povezan sa organizaci­jom likvidacij­e advokata Zreleca, nije nemoguće da je Vladimir u njoj učestvovao više iz lojalnosti, a manje zbog materijaln­e dobiti - navodi naš izvor, i dodaje da istraga nije zanemarila ni druge pravce poslove ubijenog advokata, posebno davanje novca pod kamatu, ali i uzimanje para za neke usluge koje nije obavio.

 ??  ?? vladimir šaranoviĆ je roĐak slobodana šaranoviĆa, koji je ubijen prošle godine
vladimir šaranoviĆ je roĐak slobodana šaranoviĆa, koji je ubijen prošle godine
 ??  ?? nekada saraĐivao sa žrtvom: vladimir šaranoviĆ
nekada saraĐivao sa žrtvom: vladimir šaranoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia