Blic

Bambi: Uh, da mogu na teren protiv Jang bojsa

- V. Ivanović

„Voleo bih da pomognem saigračima, ali zbog žutih kartona moram na tribine“, kaže napadač crno-belih koji će propustiti utakmicu 5. kola Lige Evrope.

Zoran Tošić sa dva gola razmontira­o je “građevinar­e” (3:0) u osmini finala Kupa Srbije i još jednom pokazao da Partizan s njim ili bez njega nije isti tim.

Bambi je opet pokazao klasu i sasvim je jasno da će u možda ključnoj utakmici ove sezone, protiv ekipe Jang bojs u okviru Lige Evrope zbog parnih kartona nedostajat­i crno-belima u tom poslednjem koraku ka idućoj rundi.

- Svestan sam bio da me očekuje suspenzija ako dobijem žuti karton. Bežao sam od takvih situacija. Nažalost, u jednom momentu, kada me je protivničk­i igrač udario, sudija je pokazao karton. Ne mogu da vam opišem koliko mi je krivo zbog svega. Ali verujem u momke, ubeđen sam da mogu da dođu do podviga protiv Švajcaraca kako bismo prošli dalje u Ligi Evrope - poručio je Tošić.

U Humskoj su gajili malu nadu da će posle žalbe UEFA ipak da skine suspenziju Tošiću. Do toga nije došlo, pa se još jednom pokazalo da Partizan nije miljenik evropske kuće fudbala.

- Nisam bio optimista po tom pitanju. Nikada nisam čuo da je nekome skinut žuti karton. Doduše, dešavalo se da možda skinu crveni ukoliko se vidi greška sudije. Žao mi je što neću biti učesnik jednog toliko važnog meča. Zbog takvih utakmica sam se i vratio u Partizan.

Tošić se osvrnuo i na plasman “parnog valjka” u četvrtfina­le domaćeg kupa.

- Prve utakmice posle reprezenta­tivnih pauza su uvek za nijansu teže. Mučili smo se u prvom poluvremen­u, nikako nismo uspevali da postignemo gol. Sve je došlo na mesto u drugom delu igre.

Gostima sa Banjice prvo je spakovao gol levom, potom desnom nogom, falio je još samo pogodak glavom.

- Možda sam samo dva gola u karijeri postigao glavom. Verovatno je i to bila slučajnost - uz osmeh je zaključio Tošić.

Marko Janković je majstorski­m lobom u finišu ukrasio trijumf svoje ekipe.

- Fenomenala­n gol! Govorio sam mu da ne žuri. Na kraju nisam mogao da verujem šta je učinio. Svaka mu čast - dodao je Tošić.

 ??  ?? tošiĆ je bio dvostruki strelac protiv rada
tošiĆ je bio dvostruki strelac protiv rada

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia