Blic

Za one koji vole brzu vožnju

Ako volite video-igre u stilu filma „Fast and The Furious“, onda ćete obožavati novi Need for Speed. Svi preskupi automobili, šljašteći vizuelni efekti, sulude vratolomij­e i kaskadersk­a vožnja kao u filmu tu su samo još uzbudljivi­ji.

- ANA LAĐAREVIĆ

Ukratko, to je prvi utisak nakon igranja jedne od dugovečnij­ih trkačkih franšiza u svetu gejminga. Novi nastavak najpre donosi tri nova glavna lika. Tajler je najbolji vozač u gradu, Mek je Britanac koji obožava ofroud vožnju i trkanje dok je Džes opasna dama za volanom. Svaki od likova ima neku svoju rečenicu kao zaštitni znak, a kako se takmičite kroz igru i pobeđujete, priča se pomera malo pomalo. Svaka trka, bez obzira koja, ima svoj preporučen­i nivo koji morate da dostignete i ako vaš auto zaostaje više od 10 poena, stvari se samo komplikuju i sve vam je teže i teže. Ovo znači da nema popuštanja i da je igra prilično izazovna.

Need For Speed: Payback je, baš kao i svaka dobra trkačka igra, nakrcan brojnim takmičenji­ma i dešavanjim­a kroz prilično raskošnu mapu, a zaista je dobro odrađeno i sve ono što bi vas i inače pratilo na jednoj takvoj vožnji - kamere koje mere brzinu, razbijanje bilborda, ležeći policajci, ali i oni pravi koji, međutim, ovog puta ne kreću u poteru za vama ako vozite suludo brzo.

A sve to da se dodatno poveća zabava. I u tome prilično uspevaju. Uz to, u igri su opcije sa tjuning servisima koji vam daju opciju da sami malo više kontroliše­te automobil koji vozite, brojne auto-radnje koje su podeljene po tome za koju vrstu vozila su specijaliz­ovane, pa svoj automobil birate za klasične trke, vožnju van puta, drifting...

Izbor vozila je prilično zadovoljav­ajući, tu su imena poput retkog Nissan Skyline GT-R, do glamurozno­g i precenjeno­g Lamborgini­ja Aventador kupe. Možda brojka automobila nije impresivna kao u igrama Forza, ali je i te kako velika pa čak i za one posebno probirljiv­e.

 ??  ??
 ??  ?? ovo je video-igra u stilu filma „fast and the furious“
ovo je video-igra u stilu filma „fast and the furious“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia