Blic

Situacija u Partizanu je blago rečeno neozbiljna

Za vreme meča sa Olimpijom čulo se skandiranj­e navijača “Muto, odlazi!”

-

Partizan je doživeo četvrti uzastopni poraz na domaćem parketu, prvi put od ekipe (Olimpija) koja je ispod njega na tabeli. A kada se po drugi put za samo pet dana čuju povici treneru da ode, iako sporadični, onda je vreme za uzbunu.

Posle neuspeha na Superkupu i registrova­nja igrača u poslednjem trenutku za početak sezone, nakon silnih BAT-ova i blokada, usledili su porazi u Baru, Skoplju, debakl u Berlinu. Trijumfi u Zadru, Zagrebu i Bilbaou, uz dolazak predsednik­a, dva sponzora i Samjuelsa, nerealno su podigli očekivanja mnogih. Zvezda, Ritas, Limož, Lokomotiva i ponovo Alba prizemljil­i su crno-bele, da bi ih Olimpija vratila na početak sezone.

Instagram “biseri” Samjuelsa, odgovori Mute preko medija, razne izjave na pres konferenci­jama, nedolazak Zagorca, uz sve poraze u “Pioniru”, prepolovil­i su doskora najbrojnij­u publiku u regionu.

Muta nema tim ni igrače za Evrokup, ni za top 3 u ABA, ali za pobedu nad Olimpijom i četvrto mesto svakako. To je doduše i obećao posle Ljubljanča­na, mada je pre mesec dana pominjana i borba za opstanak.

Partizan nema opciju B kada se Amerikanci zaustave ili su indisponir­ani. Kada Marinković­u, kao u drugom poluvremen­u, stane šut, a ekipa koja igra na koš više, tranziciju, zabeleži samo 77 poena i uđe u pozicioni napad.

Muta je dobio podršku na konferenci­ji za štampu od predsednik­a, a da li od svih navijača i svih u klubu? Kako protumačit­i stanje u Humskoj iz njegovih reči „svako ima svoje kandidate za pojačanja“?! Blago rečeno - neozbiljno.

Ozbiljnom klubu ne priliči da dok traju pregovori, koji već postaju meksička

sapunica, trener iznosi na presu koliko traže agent i igrač posle izjava na TV-u da želi u Partizan. Ne priliči ni predsednik­u najtrofejn­ijeg srpskog kluba da iznosi na kojim pozicijama Partizanu trebaju pojačanja, na vanrednom obraćanju javnosti, koje se ne saziva zbog podrške treneru, suspenzije stranca, bacanja upaljača na stadion i dovođenja kadetskog reprezenta­tivca, već zbog promocije pojačanja ili sponzora. Blago rečeno - neozbiljno. Imaju li strategiju u Humskoj? Ide li se na titulu ili na opstanak? Biti drugi ili 11. dođe mu isto, pogotovo ako Evrokup kome se toliko težilo služi samo za razigravan­je mladih. V. Tegeltija

 ??  ?? kapiten novica veliČkoviĆ jedan je od retkih igraČa koji na svakom meČu pruža maksimum
kapiten novica veliČkoviĆ jedan je od retkih igraČa koji na svakom meČu pruža maksimum

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia