Blic

Radnici „Pošte“od danas u štrajku

-

Radnici „Pošte Srbije“zbog suspenzija svojih kolega i bahatog ponašanja i neodgovorn­og upravljanj­a preduzećem direktorke Mire Petrović kreću u štrajk. Predstavni­ci Samostalno­g sindikata poštanskih radnika upozoravaj­u i šefove radnih jedinica da ne prete radnicima.

Sindikalci napominju da direktorka Radne jedinice „Zemun“Vesna Đorđević zajedno sa pojedinim sindikatim­a zastrašuje zaposlene preteći im otkazima.

Štrajk radnika počinje danas u sedam časova. Uporedo sa štrajkom, od srede 22. novembra sa početkom u 17 časova, radnici će krenuti i u protestne šetnje od Takovske preko Brankovog mosta do Ušća i nazad.

Osim zahteva za smenu direktorke Mire Petrović, a za koju se sumnja da je napravila nekoliko loših višemilion­skih ugovora, među radničkim zahtevima je i povlačenje upozorenja, suspenzija i prestanak zastrašiva­nja zaposlenih otkazima.

- Molimo sve građane da razumeju naše potrebe za štrajkom i da imaju strpljenja kada uđu u filijale da završavaju svoje potrebe. „Pošta“ne pripada samo nama koji smo zaposleni u ovom preduzeću, „Pošta Srbije“pripada svim građanima. Stanje u „Pošti“je takvo da je štrajk neminovan i jedini način da nadležni obrate pažnju na preduzeće sa skoro 15.000 zaposlenih - kaže predsednik Samostalno­g sindikata poštanskih radnika Zoran Pavlović.

Bahatoj direktorki „Pošte“Miri Petrović istekao je mandat 12. septembra. Iako su njeni sumnjivi ugovori isplivali u javnost, niko od nadležnih nije reagovao. Konkurs za izbor direktora odblokiran je tek kada su kasnile penzije jer je direktorka dala posao transporta vredan preko dva miliona evra firmi koja ne ispunjava uslove. Vlada je nedavno odlučila da se zaposlenim­a isplati 13 plata, ali u „Pošti“je plata manja od proseka u Srbiji.

 ??  ?? sindikalci traže da rukovodioc­i ne prete radnicima koji štrajkuju
sindikalci traže da rukovodioc­i ne prete radnicima koji štrajkuju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia