Blic

Devojke spremme za medalju

Takmičenje u Nemačkoj počinje nje 1. decembra, a naša ekipa je u grupi sa Kinom, Kamerunom, unom, Holandijom, Južnom žnom Korejom i domaćinom. aćinom.

- jelena mediĆ

Najbolje rukometaši­ce Srbije će se za devet dana otisnuti put Nemačke, gde će u Lajpcigu igrati prvu fazu na Svetskom prvenstvu (od 1. do 17. decembra). Izabranice Ljubomira Obradovića su u grupi sa Kinom, Kamerunom, Nemačkom, Holandijom i Južnom Korejom. Put do druge faze takmičenja će biti težak, ali golman našeg tima Marija Čolić veruje da će devojke biti spremne da daju maksimum.

- Moramo da razmišljam­o od utakmice do utakmice. Ne smemo sebi da dozvolimo bilo kakvo opuštanje. Svakom meču moramo da pristupimo kao da je finale. Daćemo maksimum, a ukoliko se desi da i neku utakmicu izgubimo, ne smemo da padamo - rekla je za „Blic“Čolićeva.

Sjajni golman Srbije ima san i odlučila je javno da ga kaže. Ne plaši se da će nešto da krene po zlu, već je odlučila naglas da izgovori šta očekuje.

- Sanjam polufinale. Ali moramo prvo da prođemo grupu, jer ako nju ne prođemo, onda niko neće biti zadovoljan. U principu imamo još nekoliko dana da se spremimo, ali kada pričamo o očekivanji­ma, moramo da uzmemo u obzir još nekoliko faktora. Na primer, da li će Andrea Lekić biti spremna ili ne, zavisi i od toga kada ćemo na pripremama biti kompletne, da li ćemo sve biti zdrave. Međutim, ako se sve kockice slože i ako budemo imale malo sreće, mislim da polufinale nije nedostižno.

Čolićeva je zdrava, zadovoljna formom i spremna je da se dobrim odbranama nametne selektoru Ljubomiru Obradoviću.

- Hvala bogu, sve je u najboljem redu sa zdravljem. Ova sezona je protekla bez povreda, znam sigurno da su i ostale devojke u dobroj formi. Treba samo da ostanemo zdrave. Nas odlikuje jedna posebna energija koju moramo

da izbacimo iz sebe na Svetskom prvenstvu i da se nadamo najboljem.

Tim još uvek nije kompletan jer su devojke imale obaveze u klubovima. Pitanje je zato koliko će stići da se uigraju pred start šampionata.

- Nećemo da tražimo alibi. Nema izgovora. Kako nama, tako i ostalima. Idemo da damo sve od sebe - dodala je Marija Čolić.

Prvenstvo u Nemačkoj je samo prva stanica ka Olimpijski­m igrama u Tokiju 2020.

- Naša želja je plasman na Igre i jedna od medalja. To je konačan cilj kojem težimo u ovom novom ciklusu. Zato očekujemo dobre vesti iz Nemačke, gde ćemo se boriti do poslednjeg sekunda - poručila je pivot Slađana Pop Lazić.

 ??  ?? oČekujem pozitivne vesti sa svetskog prvenstva u nemaČkoj, gde putujemo da pružimo maksimum i da se borimo. konkurenci­ja je velika, ali nema predaje, kaže pivotmen slaĐana pop laziĆ
oČekujem pozitivne vesti sa svetskog prvenstva u nemaČkoj, gde putujemo da pružimo maksimum i da se borimo. konkurenci­ja je velika, ali nema predaje, kaže pivotmen slaĐana pop laziĆ
 ??  ?? PLAN PRIPREMA
PLAN PRIPREMA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia