Blic

Ne plašimo se beloruske zime

„Znam koliko je teško da se igra u Borisovu po hladnom vremenu. Ali moramo da budemo pametni, hladnoća nije izgovor“, kaže kapiten Crvene zvezde.

- vladimir bojČeviĆ

Tačno 25 godina u Ljutice Bogdana čekaju evropsko proleće... Pred izabranici­ma Vladana Milojevića je zato u Borisovu ne samo ispit sezone nego i ispit generacije koja je na pragu da postigne ono što su mnoge pre njih još od 1992. pa naovamo pokušavale, ali nisu uspele.

Crvena zvezda, posle 4. kola Lige Evrope, ima sve u svojim rukama. Trenutno je na drugom mestu, sa pet bodova, jednim vise od BATE-a, i ako pobedi sutra (19) eliminisać­e Beloruse iz dalje trke za plasman u nokaut fazu. jer će pred poslednje kolo imati četiri boda više. Ipak, za direktan plasman, osim trijumfa u Borisovu, crveno-belima je potrebno i da Keln ne pobedi Arsenal na svom terenu, da bi u Beograd 7. decembra došao bez šansi.

No, Zvezdi igra i nerešeno u četvrtak uveče. S tim da bi u tom slucaju, morala da pobedi Keln u poslednjem kolu da bi bila sigurna. U nekim kombinacij­ama, zapravo, mogla bi i s dva boda dalje, ali samo ako i Arsenal ne izgubi do kraja.

Poraz bi značajno iskompliko­vao situaciju, jer bi onda morala da pobedi Keln, ali i da se nada da će Arsenal da pobedi BATE u Londonu.

Računica, međutim, nije u glavi kapitena Mičela Donalda, koji dobro zna šta Zvezda mora da uradi.

- Nisam od onih koji puno pričaju i obećavaju, ali čeka nas jako važna utakmica, jedna od najvažniji­h koje je ovaj tim igrao zajedno. Zato svi jako želimo tu pobedu. Biće hladno u Belorusiji, i to će nam dodatno otežati posao, ali ako pokažemo da smo u dobroj formi i da igramo dobar fudbal, kao što pokazujemo iz nedelje u nedelju, nemamo čega da se bojimo. Moramo da budemo pametni, hladnoća nije izgovor, iako sam igrao u Rusiji i znam koliko gore može da bude neugodno kada je minus temperatur­a - rekao je Donald za “Blic” uoči puta za Borisov.

Holanđanin očekuje drugaciji duel od onog na “Marakani”(1:1).

- Ta utakmica u Beogradu je mnogima od nas bila prva u Ligi Evrope i bili smo malo uplašeni. Nismo znali na pravi način da probijemo led. Sada je drugačije. Kako je takmičenje odmicalo, igrali smo bolje i bolje, i sada bi sve to trebalo da kulminira u revanšu. Siguran sam da ćemo biti bolji nego tada.

Ali sada se pita BATE... To je ekipa koja je već dugo godina na okupu i koja svake godine igra u Evropi.

- Jesu oni dobra ekipa, ali ja se bojim da mi sami sebi ne budemo najveći problem. Moramo da igramo jednostavn­o, da ne tražimo neka luda rešenja, da budemo svi kao jedan i da verujemo do kraja. To je recept! Mislim da ćemo biti u redu.

Razlog za optimizam je i činjenica da Zvezda još nije primila gol u gostima u Ligi Evrope.

- Bilo bi sjajno kada bismo sačuvali mrežu i na trećem gostovanju. Istina, to je lakše reći nego uraditi, ali pričao sam sa saigračima, stvarno smo svi uvereni da ćemo izneti ovu utakmicu kako treba.

Za kraj, pitali smo Zvezdinog bombardera hoće li poslati neki projektil u mrežu BATE-a. - Nadam se. Opet sa 25 metara? - Možda i sa 30, ko zna nasmejao se Donald. „

 ??  ?? miČel donald se slaže da je meČ sa bate ispit ove generacije crvene zvezde koja ima priliku da posle godina klubu donese proleĆe u evropi
miČel donald se slaže da je meČ sa bate ispit ove generacije crvene zvezde koja ima priliku da posle godina klubu donese proleĆe u evropi
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia