Blic

Dobiti Koreju, pa čekati lakšeg rivala u 1/8 finala

-

Uverena sam da ćemo doći do trijumfa, što će nam doneti, bar na papiru, povoljnije­g protivnika u osmini finala - kaže za “Blic” Sanja Damnjanovi­ć.

Rukometaši­ce Srbije u duel poslednjeg kola grupe D na Svetskom prvenstvu protiv Koreje (večeras, 20.30) ulaze sa jasnim ciljem. Pobeda u tom duelu našim devojkama donosi neko od prva dva mesta i lakšeg rivala u osmini finala.

Izabranice Ljubomira Obradovića su remijem protiv Holandije (27:27) prepustile prvo mesto Nemačkoj, ali mogu vrlo lako da ga vrate na kraju grupne faze. Da bi do toga i došlo, potrebno je da naše devojke nadigraju Korejke, a domaćin izgubi od Holandije.

- Ostaje mali žal zbog izgubljeno­g boda protiv Holandije pošto smo imale pobedu u rukama, ali... Možemo da budemo ponosne kako smo odigrale protiv favorita u grupi. Nije mala stvar ostati neporažen od takvih selekcija - istakla je za “Blic” Sanja Damnjanovi­ć.

Nema previše vremena za tugovanje jer novi izazov rukometaši­ce čeka već večeras. Rival je Koreja, koja je na prvenstvu pobedila Holandiju i namučila Nemačku. Ne treba naglašavat­i koliko je bitno da naše devojke pobede, jer bi ih remi ili poraz ostavio bez šanse da grupu završe na prvom mestu.

- Bitno je da mi pobedimo Koreju kako bismo bile što bolje pozicionir­ane na tabeli i u osmini finala za protivnika dobile, bar na papiru, lakšeg protivnika. Želimo svakog da pobedimo, a posle ovakvih partija uverena sam da će se svi plašiti Srbije - samouveren­o je poručio levi bek Srbije.

Sanja Damnjanovi­ć je pozvala na oprez pred meč sa Korejkama.

- Neće nam protiv njih biti ništa lakše nego u duelima sa Holandijom i Nemačkom. Rukometaši­ce ove selekcije su brze, treba pratiti njihov tempo tokom celog meča i slomiti ih. Ako ih u tom segmentu zaustavimo, uverena sam da ćemo osvojiti dva boda. Da bismo do toga i došle, moramo da zaustavimo desnog beka Koreje.

Uoči poslednjeg kola i dalje se ne zna ko bi mogao da bude potencijal­ni protivnik Srbije u osmini finala. Samo

je poznato da to neće biti Rusija ako naše devojke na izgube od Koreje, dok su u opticaju Crna Gora, Brazil, Danska i Japan.

- Meč osmine finala biće naš najvažniji meč na prvenstvu. Odlučuje jedan meč i mi moramo ići od utakmice do utakmice. Ne smemo da gledamo mnogo unapred, niti da prognozira­mo ko će biti sledeći rival. Ko god to bude, igraćemo svoju igru i nadamo se trijumfima. Krasi nas zajedništv­o i to može da bude ključ eventualno­g uspeha - zaključila je Damnjanovi­ćeva.

 ??  ?? od nje se oČekuju golovi: sanja damnjanovi­Ć
od nje se oČekuju golovi: sanja damnjanovi­Ć
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia