Blic

Odbojkašic­e sa Brazilom na SP

-

U Tokiju je održan žreb za 18. prvenstvo sveta u konkurenci­ji odbojkašic­a, koje se igra 2018, a Srbija je svrstana u grupu D sa Brazilom, Dominikans­kom Republikom, Portorikom, Kazahstano­m i Kenijom i svoje mečeve će igrati u Hamamacuu.

U A grupi u Jokohami će igrati Japan, Holandija, Argentina, Nemačka, Kamerun i Meksiko, u B grupi u Saporu su Kina, Italija, Turska, Bugarska, Kanada i Kuba, a u C grupi u Kobeu SAD, Rusija, Južna Koreja, Tajland, Bugarska, Azerbejdža­n i Trinidad i Tobago. Osamnaesti šampionat sveta odigraće se 29. septembra do 20. oktobra 2018. u šest japanskih gradova. Utakmice prve faze odigraće se u „Jokohama areni“u Jokohami (A grupa), Sportskom centru „Hokaido“u Saporu (B grupa), „Zelenoj areni“u Kobeu (C grupa) i „Hamamacu areni“u Hamamacuu (D grupa).

U drugoj rundi mečevi E grupe će se odigrati u dvorani „Nipon Gaiši“u Nagoji, a F grupe u dvorani „Osaka“u Osaki. Utakmice treće runde (G i H grupa) u dvorani „Nipon Gaiši“u Nagoji, a polufinali mečevi, kao i utakmice za medalje, u “Jokohama areni”.

Posle šest kola, plasman u drugu rundu izboriće po četiri najbolje selekcije iz svake grupe. Šesnaest ekipa biće podeljeno u dve grupe, tako što će u jednoj igrati po četiri reprezenta­cije iz A i D grupe, a u drugoj po četiri selekcije iz B i C. To znači da će se naša reprezenta­cija, ako prema očekivanji­ma prebrodi uvodnu fazu, ukrstiti sa grupom A u kojoj su, Japan, Holandija, Argentina, Nemačka, Kamerun i Meksiko. Po tri prvoplasir­ane iz obe grupe druge runde izboriće treću rundu. Pobednici grupa će biti razdvojeni, dok će drugoplasi­rane i trećeplasi­rane biti žrebom svrstane u dve grupe. I, na kraju, pred nokaut fazu, po dve prvoplasir­ane selekcije iz treće runde plasiraće se u polufinale.

 ??  ?? od odbojkašic­a u japanu oČekujemo medalju
od odbojkašic­a u japanu oČekujemo medalju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia