Blic

Odbrana je najbolji napad

KAPITEN KOŠARKAŠA CRVENE ZVEZDE BRANKO LAZZIĆ O VEČERAŠNJE­M (19 ČASOVA) DUELU SA EFESOM

- jelena mediĆ

Trijumf protiv Reala može da bude prekretnic­a u sezoni. To treba da nam bude matrica po kojoj ćemo igrati u nastavku rekao je reprezenta­tivac crveno-belih.

Crvena zvezda će večeras (19 sati) u hali “Aleksandar Nikolić” ponovo morati da nadmaši sebe ukoliko želi da dođe do trijumfa nad Efesom u Evroligi. Adut pulenima trenera Dušana Alimpijevi­ća, svi se nadaju, biće puna hala i uzavrela atmosfera kakvu samo “delije” umeju da naprave.

Podvigom u Madridu gde je savladala kraljevski klub, Zvezda je ponovo rasplamsal­a vatru u navijačima koji protiv turskog tima žele da vide borbu i naravno drugi trijumf u nizu u najelitnij­em takmičenju.

Bez ikakve dileme najjača karika Efesa je Vladimir Štimac. Sjajni centar ima trenutni indeks korisnosti 19,9, po čemu je na trećem mestu u Evroligi. U prošlom kolu Štimac je bio ključni igrač u rušenju Milana, što ga je dovelo do mesta u idealnoj petorci kola po oceni košarkaško­g sajta “Eurohups”. Ali iz redova Crvene zvezde poručuju da njihovi centri mogu da se nose sa stamenim Srbinom.

- Štimac je bio fantastiča­n i prošle i pretprošle sezone, a u ovoj je samo nastavio da igra na visokom nivou i izuzetno mi je drago zbog njega - rekao je Branko Lazić pre pretposled­njeg treninga koji je beogradski tim odradio u hali “Aleksandar Nikolić”.

Turski tim, baš kao i Crvena zvezda, ima skor od tri pobede i sedam poraza. - Efes ove sezone možda nije startovao u skladu s rejtingom kluba i onako kako se od njih to očekivalo. Ali u poslednje vreme su i oni podigli formu. Sigurno je da će tražiti šansu za trijumf - nastavio je kapiten crvenobeli­h. Međutim, na strani Lazića i drugova može da bude dobra atmosfera koja ne napušta ekipu posle sjajne partije u Madridu i trijumfa u ABA ligi protiv Igokee u ponedeljak. - Naravno da trijumf protiv Reala može da bude prekretnic­a u celoj sezoni. Mi smo i pre te pobede pokazivali da možemo da dobijemo velike timove na njihovom parketu. Mečeve protiv Reala i Igokee treba da iskoristim­o kao putokaze kako moramo da igramo. Ali moramo da iskoristim­o činjenicu da se vraćamo u “Pionir”. To bi trebalo da bude naša najveća prednost. Moramo sve te sitne detalje da iskoristim­o i stavimo ih u službu pobede.

Kapiten ističe da će biti zahvalan “delijama” ako ispune dvoranu do poslednjeg mesta.

- Posle slabije posete u

TRIJUMF PROTIV REALA MOŽE DA BUDE PREKRETNIC­A U ČITAVOJ SEZONI KAZAO JE LAZIĆ

Areni, vraćamo se u “Pionir” što je dobro. Eto prilike da se napuni hala i da se napravi atmosfera koja je krasila naš teren i proteklih sezona. Ovo je prilika i da mladi igrači osete atmosferu o kojoj su toliko slušali. Nadam se da će zbog tog huka publike i oni biti motivisani­ji i da će bolje odigrati.

Naš reprezenta­tivac zna šta će presuditi pobednika večeras.

- Odbrana. Biće potrebno i dosta koncentrac­ije u napadu, ali odbrana je ta koja donosi trijumf.

 ??  ??
 ??  ?? crvena zvezda Će meČ protiv efesa odigrati u hali „aleksandar nikoliĆ“, a laziĆ se nada da Će navijaČi ispuniti dvoranu do poslednjeg mesta
crvena zvezda Će meČ protiv efesa odigrati u hali „aleksandar nikoliĆ“, a laziĆ se nada da Će navijaČi ispuniti dvoranu do poslednjeg mesta

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia