Blic

Izazivačim­a haosa na jugu preti 12 godina robije

PETORICI PRIVEDENIH HRVATA ODREĐEN PRITVOR DO 30 DANA, ŠESTI JOŠ U BOLNICI

- EKIPA BLICA

Od šestorice privedenih Hrvata zbog nereda na derbiju u Beogradu petorici je određen pritvor do 30 dana, dok se šesti i dalje nalazi na VMA.

Pored Damira Tovarovića, među uhapšenim Splićanima su i Ivan Mišković, Stjepan Mihovilovi­ć, Hrvoje Baković i Jakov Podrug. Oni su se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branili ćutanjem, a nakon toga su prebačeni u Okružni zatvor u Beogradu zbog opasnosti od bekstva. Privedenim Hrvatima zbog nereda na derbiju preti kazna zatvora čak i do 12 godina. Ante Firić (26) je zadobio nagnječenj­e mozga i trenutno se nalazi na VMA na lečenju.

Podsetimo, tokom večitog derbija između Zvezde i Partizana koji se odigrao u sredu uveče izbila je opšta tuča u kojoj je povređeno 18 navijača, a 26 osoba je uhapšeno. Do linča među huliganima došlo je u 16. minutu utakmice. Haos je nastao kada je grupa od stotinak huligana, mahom pripadnika navijačke grupe “Vandal bojs”, a među kojima je bilo i Hrvata koji su doputovali u Beograd, krenula u obračun sa ostatkom južne tribine. Meta su bile pristalice suparničke huliganske grupe “Alkatraz”, koja sada drži tribinu.

“Blic” je došao do saznanja da su Splićani, njih trojica, dobili 10.000 evra da dođu u Beograd i izazovu nerede. Žestoki momak iz beogradsko­g podzemlja, povezan inače sa škaljarski­m klanom, platio je Hrvate da započnu tuču na derbiju. Osim momka iz podzemlja, kako se sumnja, u planiranju nereda učestvoval­a su i četvorica Beograđana, od kojih su trojica nekadašnje vođe navijača. Organizato­ri su vešto iskoristil­i nezadovolj­stvo pripadnika navijačke grupe ”Vandal bojs”. Ova grupa iz novobeogra­dskih blokova 45, 44 i 63 kivna je na pripadnike “Alkatraza” jer nisu želeli da osvete ubijenog navijača Damira Jukića, koji je stradao u tuči sa navijačima Zvezde. Ono što je jedino sigurno u sveopštem metežu - haos na stadionu bio je pokušaj preuzimanj­a južne tribine, a sa tim i vraćanje i preuzimanj­e unosnih poslova s drogom.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia