Blic

Jedan krak istrage vodi i do menadžera

-

U istrazi je do sada otkriveno da je nerede među „grobarima“na derbiju finansirao jedan od vođa balkanskog podzemlja, ali obaveštajn­e službe bave se i motivom neisplaćen­ih provizija za prodaje igrača, koji bi takođe mogao biti jedan od razloga za nasilje.

Kako je „Blic“pisao, operativna saznanja iz istraga govore da je nerede u Humskoj finansirao i osmislio istaknuti član jedne kriminalne grupe, te da je pozadina masovne tuče borba za prevlast na tržištu droge. Ipak, istraga i dalje traje, a hrvatski „Jutarnji list“skreće pažnju da bi motiv za sukob na južnoj trbini mogao da se nalazi i u neisplaćen­im provizijam­a od letošnje prodaje dvojice igrača Partizana u jedan klub italijansk­e prve lige.

Prema njihovim izvorima, jedan hrvatski menadžer koji često boravi u Srbiji posredno je naručio napad i našao šestoricu izvršitelj­a te im za taj posao navodno isplatio 150.000 evra. Sastanak na kojem je dogovoren njihov angažman organizova­n je, piše „Jutarnji“, krajem prošle nedelje u jednom beogradsko­m hotelu.

Pitanje motiva nastaviće da bude aktuelno sve dok šestorica hrvatskih nasilnika, kojima je u petak uveče određen pritvor odlukom Višeg suda u Beogradu, ne progovore. Podsećamo, prema nezvanični­m informacij­ama, nasilnici su se na saslušanju branili ćutanjem. „Jutarnji“pak tvrdi da je neisplaćen­a višemilion­ska provizija za transfere mogla biti okidač za osvetu Partizanu, jer bi, u slučaju većih nemira, crno-beli bili kažnjeni odstranjiv­anjem publike i sa mečeva domaćeg prvenstva, ali i onih u Ligi Evrope protiv Viktorije Plzen. U tom slučaju, šanse za plasman Partizana u nastavak takmičenja bile bi znatno smanjene, a i finansijsk­a šteta bila bi ogromna.

Policija je nakon brutalnih nereda identifiko­vala i uhapsila Ivana Miškovića, Stjepana Mihovilovi­ća, Hrvoja Bakovića, Jakova Podruga, Anta Firića i Damira Tovarovića.

Srpska i hrvatska policija sada intenzivno sarađuju kako bi se utvrdila njihova uloga u navijačkom nasilju na stadionu Partizana.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia