Blic

Vidimo se posle Božića

-

Večiti rivali su posle 156. derbija i kraja jesenje polusezone otišli na zimsku pauzu. Lider Superlige pripreme počinje dan pre šampiona.

Iza Crvene zvezde i Partizana su izvanredne polusezone, posle velikih uspeha crveno i crno-beli su na pauzi, koja će biti okončana posle božićnih praznika.

Fudbaleri tima iz Ljutice Bogdana će baterije puniti do 9. januara, kada će se lopta ponovo zakotrljat­i, makar na treninzima. Upravo za taj dan je trener Vladan Milojević zakazao prozivku za prolećni deo polusezone, a crveno-beli će posle okupljanja pet dana biti u Beogradu na bazičnim pripremama. Nakon toga sledi put na Kipar, u kom će se zadržati od 14. do 21. januara.

Zvezda će drugi deo priprema odraditi u Antaliji. Crveno-beli će u Tursku stići 26. januara, a povratak u Beograd nije utanačen zbog pomeranja prve utakmice u Ligi Evrope protiv CSKA sa četvrtka na utorak.

Poznato je da će lidera Superlige testirati Amkar (31. januar) i Zenit (7. februar), a meč protiv tima iz Sankt Peterburga biće generalna proba za duel sa Moskovljan­ima. Mediji iz BiH spekulišu da će rival biti i Sarajevo (5. febrauar).

Trener Partizana Miroslav Đukić će dan posle lidera Superlige zakazati prozivku. Crno-beli će se okupiti 10. januara i nekoliko dana će trenirati u Beogradu. Pripreme će obaviti na Kipru, ali neće u istom trenutku biti sa večitim rivalom u ovoj zemlji, jer se odlazak očekuje posle 20. januara.

Igračima i stručnom štabu ostaje samo da se nadaju da će ih vreme u prestonici poslužiti, te da će moći adekvatno da se spreme. Rivali na pripremama nisu poznati, ali će narednih dana biti objavljena imena.

Pred večitim rivalima su značajne pripreme, jer treba tempirati formu za evropske izazove. Crno-beli čekaju Plzenj (15. februar), a Zvezda CSKA dva dana ranije.

 ??  ?? Fudbaleri Plzenja pripreme će započeti sedam dana pre Partizana, jer je trener češkog kluba prozivku zakazao za 3. januar
Fudbaleri Plzenja pripreme će započeti sedam dana pre Partizana, jer je trener češkog kluba prozivku zakazao za 3. januar

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia