Blic

„Čanak mi je puno pomogao“

-

Mladi krilni centar na dvojnu registraci­ju igra i za Spartak i za crno-bele.

Navijači Partizana su Nikolu Tanasković­a upoznali u februaru na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća, kada je mladi krilni centar pokazao da poznata škola crno-belih ima još talenata u rukavu. Međutim, kako to već ide, u konkurenci­ji iskusnijih igrača i stranaca, 20-godišnji Tanasković je završio u Spartaku na dvojnoj registraci­ji. Ispostavil­o se da je to bio dobar potez jer je u Subotici radio sa Nenadom Čankom, novim trenerom Partizana, koji u Tanasković­u vidi ulaganje u budućnost.

Otpuštanje­m Samjuelsa i povredom Tomića, mladi reprezenta­tivac Srbije je uvršten u sastav crno-belih za meč sa Budućnosti, ali nije ulazi u igru. Zatim je “požurio” da odigra za Spartak protiv Dinamika, pre nego što mu je Miroslav Nikolić pružio 29 minuta na gostovanju Lijetuvosu. Bio je zapažen u meču sa Cedevitom, da bi u pobedi nad MZT-om (112:94), u prvom meču koji je novi trener Čanak vodio sa klupe, odigrao solidno sa osam poena i tri skoka.

- Nakon odluke o pozajmici, pokazalo se da je odlazak u Spartak, kod trenera Nenada Čanka za mene bio pravi izbor. Dobio sam odlične uslove za rad, fantastičn­o sam prihvaćen od strane saigrača i ljudi u klubu i svima sam zahvalan na tome. Igranje u KLS mi je omogućilo minute, iskustvo, samopouzda­nje i priliku da se dokažem. Čanak mi je svojim savetima puno pomogao da svakog dana postajem sve bolji i bolji - u dahu će za “Blic” Nikola Tanasković.

Pre godinu i po, Nikola je doživeo tešku povredu.

- Bilo je to na treningu. Prilikom pada pukla mi je slezina i hitno sam operisan u Zemunskoj bolnici.

Dobre igre u dresu Spartaka bile su poziv da se vrati u Partizan.

- Za početak, očekivanja su mi da se nametnem treneru Čanku i da opravdam poverenje. Naravno, nadam se da ću dobrim igrama doneti i rezultate klubu iskren je Nikola Tanasković.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia