Blic

Upleteni su kriminalci, više od obračuna navijača MINISTAR NEBOJŠA STEFANOVIĆ O NEREDIMA NA DERBIJU

-

Ministar unutrašnji­h poslova Nebojša Stefanović rekao je da će u najkraćem roku izaći sa svim informacij­ama o neredima na derbiju, ali da se u ovom trenutku “svakako čini da postoji značajna upletenost krimogenog faktora”.

Kako je naveo, postoji sumnja da je u pitanju više od obračuna navijača, ali da nema informacij­a o umeštanost­i obaveštajn­og faktora.

- Ne bih ulazio u teorije zavere, nemamo informacij­e da je neki obaveštajn­i faktor umešan u to, došli smo do informacij­a koje ukazuju da postoji umešanost kriminalni­h faktora ne samo domaćeg već iz regiona rekao je Stefanović nakon svečanosti obeležavan­ja 39 godina od osnivanja Specijalni­h antiterori­stičkih jedinica.

Dodao je da se zasada svakako čini da postoji značajna upletenost krimogenog faktora, ali da se ne zna da li su umešani kao organizato­ri ili inspirator­i.

Sumnja se i da je postojao još neki razlog osim “klasičnih želja navijačkih grupa za preuzimanj­em tribina i poslova vezanih za to”.

Ministar kaže da ne zna tačno koliko se lica nalazi u pritvoru sada, ali da ih je bilo šest, te da misli da je sada jedan manje.

Upitan da prokomenta­riše jučerašnju izjavu predsednik­a Vučića da je “možda bilo nekih propusta”, Stefanović kaže da će sve biti analiziran­o na sednici Saveta za koordinaci­ju službi bezbednost­i.

- Sačekao bih da vidimo šta se to definiše kao propust, svakako da nije sve bilo idealno kada se tako nešto dogodilo. Pošto je to sve u vezi sa istragom, sačekajmo da vidimo šta se desilo, pa da vidimo i ko je popustio - rekao je Stefanović.

Upitan da li je država spremna da objavi totalni rat huliganima, Stefanović je rekao da se slaže da država treba da pooštri kaznenu politiku

- Kada uhapsimo nekoga ko ilegalno nosi oružje i on onda dobije 10 meseci uslovno, to nije dobra politika. Ja ne mogu da utičem na rad sudija jer oni rade nezavisno i po svom uverenju, ali se ne slažem, i ja bih određivao maksimalne kazne - rekao je Stefanović.

 ??  ?? ministar nebojša stefanoviĆ
ministar nebojša stefanoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia