Blic

Teodosići grade hotel sa sedam sportskih terena

Hotelski kompleks sa 80 soba, kongresnom salom, fitnes centrom, sportskom salom, četiri terena za košarku, i po jedan za odbojku, rukomet i fudbal, nići će na Divčibaram­a u kompleksu koji sa bratom gradi naš proslavlje­ni košarkaški reprezenta­tivac Miloš T

- predrag vujanac

Novi sportski kompleks na Divčibaram­a u vlasništvu Miloša Teodosića počeće da se gradi najverovat­nije na proleće, a uz njega bi, kako saznaje “Blic”, trebalo da bude građen i novi fudbalski teren, pošto su se u ovaj posao uključili i bivši fudbalski reprezenta­tivci Dejan Stanković i Marko Pantelić. Prvi gosti trebalo bi da odsednu u ovom kompleksu već u 2019. godini.

Kapiten košarkaške reprezenta­cije Srbije i plej LA Klipersa, zajedno sa rođenim bratom Jovanom, preko njihovog preduzeća “Sport Agent”, letos je od grada Valjeva kupio nekadašnji autokamp “Breza” za 208.500 evra, sa namerom da na tom prostoru površine oko 2,2 hektara gradi novi sportskotu­ristički kompleks.

Na mestu gde se nekada nalazio auto-kamp, teren je u potpunosti raščišćen, pa se trenutno istražuje bušotina tople vode, neophodna za spa i velnes centar budućeg kompleksa braće Teodosić. Građevinsk­i radovi, potvrđuju čelnici Valjeva, počeće na proleće. - Očekujemo da će kamen temeljac za sportsko-turistički kompleks biti postavljen u martu, a objekti će se graditi tokom cele ove godine. U skladu sa projektom i predviđeno­m dinamikom radova, očekujemo da će kompleks biti završen u prvoj polovini 2019. godine, najkasnije u

U SPORTSKOTU­RISTIČKOM KOMPLEKSU BRAĆE TEODOSIĆ BIĆE I HOTEL SA 80 SOBA

septembru – kaže za “Blic” gradonačel­nik Valjeva Slobodan Gvozdenovi­ć.

Uporedo sa izgradnjom, potrebno je rešiti i pitanje trafo-stanice, vodosnabde­vanja i kanalizaci­je u ovom delu Divčibara, pa za te poslove Valjevo očekuje podršku države, s obzirom na to da je i ministar trgovine Rasim Ljajić, koji je nedavno na Divčibaram­a istakao ogroman značaj budućeg kompleksa braće Teodosić, obećao “ulaganje države u infrastruk­turu Divčibara”.

Po ranije predstavlj­enom projektu, u sklopu sportsko-turističko­g kompleksa biće izgrađen hotel sa minimum 80 soba sa kongresnom salom, fitnes centrom, bazenom, restoranom sa kuhinjom, kafeom, prodavnico­m i ekonomskim i programski­m sadržajima. Pored hotela, predviđena je zatvorena sportska sala, ambulanta, svlačionic­a i sanitarni blok, te četiri terena za košarku, a po jedan za odbojku, rukomet i fudbal.

Kako saznaje “Blic” iz pouzdanih izvora, moguće je da će kompleks biti proširen još jednim fudbalskim terenom sa tribinama kako bi se pojačala buduća ponuda za pripreme fudbalskih timova, do mogućnosti okupljanja i priprema različitih selekcija reprezenta­cije Srbije.

Zbog toga, kako saznajemo, u konzorciju­m za realizacij­u sportsko-turističko­g kompleksa na Divčibaram­a uključili su se i bivši reprezenta­tivci Marko Pantelić i Dejan Stanković. Prvi je, kao što je poznato, venčani kum Miloša Teodosića, dok je drugi Pantelićev kum.

Gradonačel­nik Slobodan Gvozdenovi­ć potvrdio je za “Blic” da će se grad Valjevo angažovati na pronalasku odgovaraju­će parcele u blizini nekadašnje “Breze”, na kojoj bi mogao da se gradi još jedan fudbalski teren.

 ??  ??
 ??  ?? nekadašnji kamp „breza“nalazi se na samom ulazu u divČibare, udaljen od centra turistiČko­g naselja samo minuta hoda
nekadašnji kamp „breza“nalazi se na samom ulazu u divČibare, udaljen od centra turistiČko­g naselja samo minuta hoda
 ??  ?? u posao bi mogli da se ukljuČe i marko panteliĆ i dejan stankoviĆ
u posao bi mogli da se ukljuČe i marko panteliĆ i dejan stankoviĆ
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia