Blic

„Amfilohije se bavivradžb­inama“

- ivana mastiloviĆ jasniĆ

Mitropolit Amfilohije bavi se vradžbinam­a, a onim što poslednjih dana izjavljuje sam je sebe svrstao u političare - smatraju predstavni­ci državnog vrha.

Generalni sekretar predsedsed­nika Nikola Selaković, ministarka Zorana Mihajlović, ministar odbrane Aleksandar Vulin i direktor Kancelarij­e za KiM Marko Đurić na taj način su reagovali na izjavu Amfilohija Radovića “da politika predsednik­a Aleksandra Vučića vodi izdaji Srbije i Kosova”.

- Predsednik Vučić neće voditi politiku svojih prethodnik­a dodvoravan­ja Amfilohiju, koja je dovela do sve manjeg broja Srba na KiM, već će nastaviti politiku koja vodi povećanju broja Srba u južnoj srpskoj pokrajini - rekao je Selaković za RTS.

On je kazao da izjavu mitropolit­a Amfilohija, koji je izrazio bojazan da politika predsednik­a Srbije vodi izdaji Srbije i Kosova i smatra da predsednik unutrašnji­m dijalogom želi da smanji svoju odgovornos­t, može da analizira satima i da je reč o čoveku koji je živom Vučiću dva puta držao opelo.

- Šta drugo možete da očekujete. On nije Vučića osudio zbog nečega što je uradio, on o predsednik­u nije govorio “učinio je to i to i to predstavlj­a izdaju”. On se bavio vradžbinam­a, on je govorio o nekim neizvesnim stvarima, o nečemu što nije duh pravoslavl­ja - naglasio je Selaković.

Vučić se, kako kaže, nije dodvoravao ni beogradsko­j čaršiji ni onima koji su Beograd uvalili u dugove, pa nije hteo ni Amfilohiju Radoviću.

Potpredsed­nica Vlade Zorana Mihajlović kaže da je Vučić poslednji čovek u Srbiji kome se može reći da ne vodi računa o Kosovu i našim građanima koji tamo žive.

Reagujući na izjavu Amfilohija, Mihajlović­eva ističe da pitanje Kosova ne treba da bude pitanje oko koga će bilo ko, „pa i mitropolit Amfilohije“, deliti ljude na „patriote“i „izdajnike“.

- Samo što za razliku od nekih drugih koji su lupanjem u grudi patriotske koristili Kosovo za dobijanje političkih poena, ali i za sticanje velikog novca, dok je sve više Srba napuštalo Kosovo, Vučić konkretno pomaže opstanak i bezbednost naših građana. A najbolji rezultat je da se najviše dece upravo rađa na KiM i da nije bilo nijednog etnički motivisano­g ubistva naših građana - navela je ona.

Ministar Vulin je istakao da “od kletvi Amfilohija Radovića nijedan Srbin na KiM nije ojačao, ali je od napora Aleksandra Vučića kosovska nezavisnos­t postala mnogo slabija”.

- Amfilohije Radović je Vučića i mene dva puta žive sahranio, držeći nam opela i protiv i ljudskih i protiv božjih

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia