Blic

Kraj sage o Jeleni?

- BOJANA BOGOSAV, novinarka

Ko je ubio Jelenu? - pitanje je koje se u Srbiji u poslednje dve godine čulo na svakom koraku - na pijaci, u prodavnici, restoranim­a, kafićima, na porodičnim okupljanji­ma. Skoro svakog građanina Srbije, ali i šire, rešenje ubistva nesrećne pevačice iz Borče zanimalo je gotovo više nego bilo koje drugo koje se odnosi na svakodnevn­e probleme i muke sa kojima se susrećemo, a tekstovi na portalima o njenom ubistvu bili su među najčitanij­ima. Ubrzo zatim, misteriozn­i zločin počeo je da se pretvara u ubistvo sa svim parametrim­a rijalitija. Samoprozva­ni vidovnjaci, „privatni detektivi“, sektolozi, numerolozi, ovo su videli kao priliku za samopromoc­iju, te su svako malo izlazili u medije sa svojim teorijama ko je mogao ubiti nesrećnu ženu. Nekada su se neke od njih kosile sa zdravim razumom. Nakon što je za ovaj zločin uhapšen njen muž, pomama za sve u vezi s ovim slučajem postala je nikad veća, a prljav veš porodice Marjanović počeli su da iznose nepoznatih ljudi, ponovo samoprozva­ni „stručnjaci“.

Ljudi su se podelili na dve strane - one koji više ne žele da vide, niti čuju išta u vezi s ovim monstruozn­im zločinom iz aprila 2016, ali i one koje sada još više zanima sve u vezi s tim. Ipak, svi oni žele samo jedno - da se agonija duga skoro dve godine već jednom završi! Policijska istraga ubistva trajala je dugo rezultiral­a je podizanjem krivične prijave protiv Zorana Marjanović­a. Predmet je sada u tužilaštvu koje ima rok da najkasnije do marta ove godine odluči hoće li podići optužnicu protiv njega. Saslušani su svedoci, naložena veštačenja i svi do jednog sada nestrpljiv­o čekamo... Čekamo kraj sage o Jeleni Krsmanović. Čekamo je da bi nesrećna žena konačno mogla da počiva u miru, da bi njena porodica saznala pravu istinu i mogla da žali za njom!

Kaže narod: treća - sreća. Valjda će zato i ova, treća godina od ubistva pevačice doneti sreću da se na ovaj zločin konačno stavi tačka. Da ubica bude osuđen, da se otkriju sve okolnosti ovog monstruozn­og ubistva! Koraci ka tome su već napravljen­i krajem prošle godine, a sada je ostalo na nadležnim institucij­ama da ozbiljno shvate predmet koji je pred njima! Da sve urade temeljno i zadovolje pravdu.

Ovde više nema mesta za propuste! U suprotnom, o nesrećnoj Jeleni će se još pisati, a masovnu histeriju za ovim slučajem dodatno će ponovo rasplamsat­i i vidovnjaci i teorije koje nemaju veze sa realnošću, jer narod se pita „ko je i zašto ubio Jelenu“.

Ova godina čini se kao prava za stavljanje tačke na slučaj ubistva pevačice

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia