Blic

S pancirom i pištoljem krenuo u obračun

Đorđe S. (23), koji je na božićno jutro pucnjima iz pištolja ranio dvojicu radnika obezbeđenj­a i dva gosta diskoteke „Garaža“, u noćni klub krenuo je spreman na obračun. Nosio je pištolj, a obukao je i pancir, saznaje „Blic“.

- V. Lojanica

Policija u Užicu zato ne isključuje mogućnost da je Đorđe S. (23) u noćni klub krenuo sa namerom da se sa nekim obračuna.

Na to ukazuje činjenica da je, osim pištolja kojim je bio naoružan, na sebi imao i pancirnu košulju. Njemu je juče pred sudijom za prethodni postupak Višeg suda u Užicu određen pritvor, a u policiji se branio ćutanjem.

Mladić koji je do sada jednom osuđivan - uslovno, zbog ometanja službenog lica - u diskoteku je došao u nedelju sat i po iza ponoći. Na vratima „Garaže“pokoškao se sa obezbeđenj­em koje nije htelo da ga pusti, navodno zbog problema koje je ranije pravio. Došlo je do tuče tokom koje je potegao pištolj CZ kalibra devet milimetara i iz koga je zapucao na izbacivače.

Najpre je pogodio M. L. kome je metak prošao kroz obe noge i pogodio ga u međunožje, a zatim nastavio da puca. I dalje je nepoznato koliko je hitaca ispalio, tek u šaku je ranio još jednog radnika obezbeđenj­a i, takođe u šaku, jednog gosta koji se zatekao na hodniku. Jedan metak je rikošetira­o i pogodio u ruku i grudi gosta Đ. M. koji je sedeo za stolom u diskoteci.

U uzanom prostoru stepeništa diskoteke na Đorđa S. su skočili ostali izbacivači, savladali ga i naneli mu više udaraca kojim su mu polomili levu jagodičnu kost i nos. Pretučen je ležao dok nije došla policija i uhapsila ga.

Kod Đorđa S. pronađena je i manja količina spida, a istragom će biti utvrđeno da li je u noći kada je rešetao po diskoteci bio pod dejstvom droge. Krivičnim prijavama njemu se na teret stavljaju pokušaj ubistva, neovlašćen­o držanje oružja i droge.

Ranjeni M. L. i Đ. M. su u užičkoj bolnici i nisu životno ugroženi.

 ??  ?? do sukoba je došlo jer naoružanog mladiĆa obezbeĐenj­e nije pustilo da uĐe u klub
do sukoba je došlo jer naoružanog mladiĆa obezbeĐenj­e nije pustilo da uĐe u klub
 ??  ?? ĐorĐe s. ( ) ranio je Četvoricu mladiĆa
ĐorĐe s. ( ) ranio je Četvoricu mladiĆa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia