Blic

Policajcu preti pet godina zatvora

KRIVIČNA PRIJAVA PRIPADNIKU

- bojana bogosav

Policajcu iz Požarevca, protiv koga je podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog nesavesnog rada u slučaju nasilja u porodici, preti od šest meseci do pet godina zatvora jer nije na vreme udaljio nasilnika, saznaje „Blic“.

Vladan Grdanović (37) nasmrt je sredinom decembra izbo svoju suprugu Jelenu (37) u selu Lučica kod Požarevca gde su živeli, a nekoliko sati kasnije stradao je u saobraćajn­oj nesreći. Jelena je, kako smo pisali, dva dana pre zločina i samoubistv­a u Požarevcu prijavila supruga Vladana za nasilje, ali policajac koji je dobio prijavu nije izrekao hitnu meru udaljenja iz kuće, pa se o slučaju odlučivalo tek dva dana kasnije - u vreme dok je Vladan nasmrt ubadao nesrećnu ženu.

Policajac je suspendova­n, a sektor unutrašnje kontrole odmah nakon ubistva i samoubistv­a pokrenuo je istragu protiv policijsko­g službenika koji je radio na slučaju ovog nasilja u porodici. Kako je u intervjuu za božićno izdanje „Blica“izjavio ministar policije Nebojša Stefanović, protiv policajca je unutrašnja kontrola MUP-a podnela

krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično delo nesavesnog rada u službi jer nije postupio u skladu sa Zakonom o sprečavanj­u nasilja u porodi- ci, tačnije nije izrekao hitnu meru privremeno­g udaljenja iz stana nasilnika.

Kako „Blic“nezvanično saznaje, u krivičnoj prijavi koja je podignuta protiv njega stoji da je policajac procenio da nema rizika u odnosu supružnika Grdanović nakon što je nesrećna žena prijavila nasilje u porodici.

- On nije doneo hitnu meru - privremeno udaljenje iz stana ili zabranu prilaska ili i jedno i

 ??  ?? POVREDA DUŽNOSTI I U SLUČAJU U ZEMUNU
POVREDA DUŽNOSTI I U SLUČAJU U ZEMUNU

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia