Blic

Novak izbegao Nadala, sa Federerom za finale

Šestostruk­i šampion Ozi opena, koji se vraća tenisu posle šest meseci pauze zbog povrede, postavljen je za 14. nosioca u Melburnu, a u prvom kolu će se sastati sa Amerikance­m Donaldom Jangom.

- V. Bojčević

Novak Đoković nije bio miljenik sreće na žrebu za Australija­n open, prvi grend slem u sezoni. Zapravo, teško je bilo i očekivati da će biti, ali to je neka cena pada na 14. mesto koju je morao da plati. No, za početak, najvažnije je da se on vratio!

Naš najbolji teniser nalazi se u donjoj polovini žreba, koju predvodi drugi nosilac Rodžer Federer. To s jedne strane znači da je sve do finala izbegao prvog favorita Rafu Nadala, ali s druge, i da ga čeka nikad teži put do završnih borbi za trofej. Dovoljno je reći da će se na njemu sastati sa četvoricom od pet najboljih igrača sveta u ovom trenutku. No, idemo redom.

U prvom kolu Đoković će ukrstiti rekete sa Donaldom Jangom, 63. na ATP listi, koga je savladao u dva dosadašnja susreta. Pobedi li Amerikanca, već u drugom meču Nole će igrati protiv Gaela Monfisa, sjajnog Francuza koji na startu mora da preskoči jednog od kvalifikan­ata. U trećem kolu, nekadašnje­g broja jedan po svoj prilici će čekati 21. nosilac Albert Ramos-Vinjolas, a u četvrtom, ako favoriti opravdaju očekivanja, pobednik nemačkog Zverev derbija, meča između braće Aleksandra (4) i Miše (32).

U četvrtfina­lu, Novak bi, prema očekivanji­maa, trebalo da igra sa boljim iz duela Dominik Tim (5) - Stan Vavrinka (9), a potom bi sledile poslastice - u polufinalu protiv Federera, odnosno u finalu protiv Rafaela Nadala. Nole i Rafa, kao nekad, kakav bi to samo spektakl bio...

Podsetimo, Đoković nije igrao takmičarsk­i meč od Vimbldona početkom jula, a zbog problema sa laktom otkazao je i egzibiciju u Abu Dabiju, kao i učešće na turniru u Dohi, gde je trebalo da brani titulu. Jedinu proveru pre meča sa Jangom imao je pre dva dana u vidu duela sa Dominikom Timom, koga je glatko dobio. I to je možda i pravi nagoveštaj onoga što nas čeka. Povreda lakta je prošlost, vreme je da Novak ponovo uzjaše pobednički talas i vrati se u vrh, tamo gde i pripada.

NOVAK JE 2017. ELIMINISAN U DRUGOM KOLU OD ISTOMINA, ŠTO ZNAČI DA BRANI SAMO 45 POENA

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia