Blic

Zvezda jača, vraća se Dobrić na teren

-

Košarkaši Crvene zvezde posle poraza od Budućnosti u ABA ligi, a uoči meča sa Cedevitom (nedelja) gostuju Efesu, koji nikad nisu pobedili u gostima (imaju dva poraza u Istanbulu, a ukupan skor je 3:2 u korist Turaka), ali sada, čini se, imaju realne šanse da prekinu neslavnu tradiciju.

- Dosta je promenjeni­h uloga u odnosu na prvu utakmicu. Prvo što upada u oči je da igramo ponovo u kratkom periodu, dakle, ne po onom, da ga tako nazovemo, „pravilnom rasporedu”, već je to sve promenjeno sada u drugom delu Evrolige. Ono što se dogodilo u međuvremen­u jeste promena trenera, ali i promena uloga igrača - rekao je Dušan Alimpijevi­ć, trener crveno-belih, a potom i pojasnio: „Prvo, nešto drugačija uloga Lida i Vladimira Štimca, tu je odlazak jednog i dolazak drugog igrača, i Derik Braun. U Beogradu se vraćao iz povrede, sada je nosilac igre, izvanredan igrač. Zato ne mislim da će ova utakmica po bilo čemu biti slična onoj koju smo odigrali u Beogradu, igraju drugačije, i sigurno da novi trener želi da promeni određene stvari u svom timu“.

U prvom delu Evrolige, u Beogradsko­j areni crveno-beli su savladali Efes sa 100:81.

- Čeka nas zaista težak januar, petak Efes, pa vrlo važna utakmica u ABA ligi protiv Cedevite u nedelju, pa utorak, pa četvrtak... pa opet utakmica u ABA ligi. Izuzetno težak period je pred nama. Mi se pred tu nama važnu utakmicu sa Cedevitom vraćamo u subotu u Beograd, a igramo već u nedelju. Oba puta pred Budućnost i Cedevitu imali smo naporan raspored koji nam nije dao vremena za oporavak i detaljnu pripremu, ali to donosi Evroliga i idemo napred. Ognjen Dobrić se vraća u tim i polako ga vraćamo u ritam - dodao je Alimpijevi­ć.

 ??  ?? ipak spreman za duel u istanbulu: ognjen dobriĆ
ipak spreman za duel u istanbulu: ognjen dobriĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia