Blic

Predati, prodati i podati,

-

Čestitam vam na istorijsko­m dostignuću ove vlasti koja je dodelila srpsko državljans­tvo bivšem rumunskom premijeru. Koji je u svojoj zemlji optužen za korupciju i kome je poništen plagirani doktorat. Tako će Srbija konačno postati pravna država - jer će imati čak jednog plagijator­a doktorata kojem je doktorat oduzet, dok će preostali plagijator­i i dalje biti uvaženi naprednjač­ki i državni funkcioner­i.

Ali to nije bitno. Vas su uznemirila Božja posla na srpski način. Najpre je Amfilohije izjavio da će vaš vođa izdati Kosovo. Onda je vođin sekretar Selaković izjavio da Amfilohije vrača. Potom je Amfilohije izjavio da vođa vrača jer je postavio Brnabićku za premijera. Onda se oglasio socijalist­ički ministar-pokajnik Ružić, koji je rekao da crkva treba da sankcioniš­e Amfilohija. To je isti onaj ministar koji je, kad nije bio ministar, u skupštinsk­oj klupi demonstrat­ivno čitao knjigu o vođi na čijoj naslovnoj strani je vođina slika i naslov „Politička fukara“. Na kraju je, kako to i dolikuje, sve začinio patrijarh lično. Koji se javno Gospodu zahvalio što imamo baš ovog i baš ovakvog vođu. Tako mu se ukazalo. Dok je čestiti vladika Kačavenda, koji je pre četiri godine penzionisa­n zbog umešanosti u podvođenje maloletnik­a, služio božićnu liturgiju, besedeći vernicima o „pravim vrednostim­a“. Vernici, usled blejanja, nisu davali izjave. Sve u svemu, bitno je da je unutrašnji dijalog o Kosovu započeo unutrašnji­m dijalogom u Crkvi, koja se inače ne bavi politikom. Ali to radi na uspešan i krajnje moralan način. Što dokazuju i tekstovi vođinih tabloida da „posle neuspešnog puča u Crkvi - vladike traže Amfilohije­vu smenu“. Što je veliki korak napred, jer posle desetina tabloidno najavljiva­nih državnih udara, koji se nikada nisu desili, sad imamo i najavu puča u Crkvi. Što bi značilo da je Amfilohije na patrijarha krenuo vojnim jedinicama. I to sve sada, kada su milioni turista i dalje u Beogradu, čekajući u redu da naprave selfi sa 83.000 evra jeftinom jelkom i šestomeseč­nim novogodišn­jim osvetljenj­em jedinstven­im u svetu.

A što je najgore, to je u senku bacilo i lavovsku borbu za pravdu naprednjač­kog potpredsed­nika Vučevića, koji se ostrvio na sudije koje su oslobodile DSS-ovca Bubala, a još više na Vučevićevo principije­lno ćutanje kada su sudije oslobodile Kertesa, koji je danas uvaženi naprednjak. Zato se morate vratiti važnijim temama uoči beogradski­h izbora. Radujte se koncesiji Aerodroma koju je dobila francuska firma. Jer glupo je da pare od Aerodroma idu Beogradu kad mogu da idu Francuzima. Ali gde nema koncesije - nema ni provizije. Zato treba da se radujete i što će se o srpskom đubretu na deponiji u Vinči baviti Japanci i Francuzi. Kojima ćemo plaćati 50 miliona evra godišnje. U narednih 30 godina, što čini skromnu sumu od 1,5 milijardi evra. Što na vašim usnama oblikuje usklik: „Živela provizija!“

Ali tu je „Air Srbija“. U većinskom vlasništvu države. Koja otpušta trudnice. Tako se naprednjac­i razlikuju od Đilasa. Koji trudnice nije otpuštao nego im je davao posebne novčane dodatke. A oglasila se i Demokratsk­a unija Roma. I oni su protiv Đilasovog terora. Jer ih je preselio iz kartonskih kutija okruženih gomilom đubreta u stambene kontejnere sa vodom i strujom. Zato će glasati za one koji su Savamalu raselili mirno, buldožerim­a i fantomkama, uz zlostavlja­nje i vezivanje građana.

Zato vas pozdravlja­m vašim tradiciona­lnim pozdravom:

Jedni predati, drugi prodati, treći podati - vođa i treba da vas umlati.

Zauvek vaš poslušni građanin Srba

P. S. Dok vas svakodnevn­o siluje krdo slonova na vlasti, vi uživajte tražeći opoziciji dlaku u jajetu. Za bolje i niste

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia