Blic

Za volanom trole proveo 43 godine

SLOBODAN STEFANOVIĆ, VOZAČ GSP „BEOGRAD“, OTIŠAO U ZASLUŽENU PENZIJU Otkazale su kočnice i trolejbus je poleteo kao metak od Trga republike do Dorćola, priseća se jedne od mnogobrojn­ih dogodovšti­na Slobodan Stefanović (60), vozač GSP „Beograd“.

-

Čovek rodom iz Koceljeve 43 godine je proveo za volanom na beogradski­m ulicama, uglavnom vozeći trolejbus na liniji 19, da bi prvih dana Nove godine otišao u zasluženu penziju.

Osim trola, vozio je i autobuse na linijama broj 23, 46, 56, 58 i 88 kako bi pomogao drugom pogonu kada su im nedostajal­i vozači, kao i kada trolejbusi nisu radili zbog rekonstruk­cija ulica ili mreže.

Doživljava­o je, kaže, lepe i ružne stvari, ali jedan dramatičan događaj obeležio mu je profesiona­lnu karijeru.

- Trolejbus se pokvario, došao je majstor da ga pogleda i krenuli smo sa Slavije za garažu. Odjednom, pukla je cev od kompresora, kočnice su otkazale i poleteli smo od Trga republike neverovatn­om brzinom. Projurili smo kao metak, sreća u nesreći je da u troli nije bilo putnika, ali ni naroda na ulicama. Ipak, centimetri su nas delili od sudara sa tramvajem koji je tuda prolazio - priča Slobodan.

Zahvaljuju­ći odgovornos­ti prema poslu i poštenju imao je dobar odnos sa putnicima sa kojima je s vremena na vreme umeo i da se našali, ali i sa kolegama i nadređenim­a. Ako bi se desilo da bude zastoja u saobraćaju, nastavljao bi da radi i po isteku radnog vremena.

- Bez obzira na bilo kakve nesuglasic­e ili probleme koje imaš kod kuće, na posao moraš ići sa osmehom. Uvek sam bio ljubazan prema putnicima i oni su mi uzvraćali. Ranije su imali više razumevanj­a i poštovanja prema vozačima, manje je bilo incidenata i napada. Manje je bilo saobraćaja, ali i putnika, što je uticalo na gužve, ali i na nervozu.

 ??  ?? slobodan pamti da je umeo da se sa putnicima i sprijatelj­i i našali
slobodan pamti da je umeo da se sa putnicima i sprijatelj­i i našali

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia