Blic

Novak: Vatra i strast još uvek gore u meni

-

Vreme je! Posle šest meseci čekanja, Novak Đoković se u utorak u duelu sa Amerikance­m Donaldom Jangom konačno vraća na teren. Povreda je definitivn­o prošlost i pred nekada najboljim teniserom sveta sada je samo jedan cilj - da se vrati u vrh, tamo gde i pripada.

A krenuće - od Melburna. Sa turnira koji je osvajao čak šest puta, ali na kojem ove godine brani samo 45 poena. Bolje, čini se, nije moglo.

- Lakat još nije 100 odsto zdrav, ali je na nivou na kojem mogu da se takmičim, svakog dana je sve bolje. Ali ne znam kako će se ponašati kada krenu mečevi. Čak i da je 100 odsto zdrav, posle šest meseci bez mečeva nikad ne znaš kako će reagovati. Učinio sam sve što je u mojoj moći da budem sposoban da zaigram - poručuje Đoković.

Novak otkriva i da je zbog bolova u laktu morao da promeni način serviranja.

- Najviše je bolelo dok serviram. Servis je najvažniji udarac za mene i pokreti prilikom početnog udarca nisu potpuno drugačiji nego pre, ali i najmanje promene prave veliku mentalnu razliku. Bilo mi je potrebno vreme da se naviknem na te promene, da razumem šta je dobro, a šta ne za mene. Zasad funkcioniš­e dobro. Zadovoljan sam novim pokretom servisa. To su neke korekcije, unapređenj­e tehnike što mi dozvoljava efikasniji servis, ali i da smanjim pritisak na lakat.

Novak ni na početku ove sezone nije izneverio tradiciju, pa je na obraćanju novinarima uoči prvog turnira u sezoni delio slatkiše.

- Uželeo sam se Melburna, ali generalno nikad nisam ovoliko dugo pauzirao. Drago mi je što opet igram tenis. Nedostajal­o mi je to. Istovremen­o, imao sam dosta vremena za porodicu, da drugačije pogledam na svoju igru, telo, kompletnu strategiju kako da nastavim dalje. Bilo mi je čudno što ne mogu da igram šest meseci, ali sam zato uspeo da osvežim svoj um. Zadovoljan sam svojim telom, volim ovaj sport, imam strast, vatra i dalje gori u meni - zaključio je Đoković.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia