Blic

JEDNI DRUGE GLEDAMO KAO ZVERI

-

Lider PSG Saša Janković izjavio je da je ubistvo Olivera Ivanovića težak momenat za Srbiju i pozvao građane na mir i pribranost. Kako je rekao, u Srbiji mnogo toga treba da se promeni, jer ovde “jedni na druge gledamo kao na zveri”. Lider PSG je rekao da je dužan da govori o onome što je svemu ovom prethodilo i zbog duga prema Oliveru Ivanoviću i zbog toga da se ovakve stvari više ne bi događale. „Živeo je u najtežem delu Evrope, ostao je na Kosovu, izveden je na suđenje za koje svi znamo da nije bilo fer. Kad je izašao da se brani, branio se sa Kosova i ostao tu kad je bilo najteže. Učestvovao je na izborima, verujući da srpski narod treba da ima dostojanst­ven okvir za život i rad“, naveo je Janković.

Janković je dodao da ga, međutim, nisu svi videli tako. - Direktor Kancelarij­e za KiM (Marko Đurić, prim. nov.) usudio se da kaže da je glas Olivera Ivanovića glas za razbijanje srpskog jedinstva, glas protiv očuvanja državne veze sa srpskim institucij­ama na Kosovu. Predsednik Srpske liste (Goran Rakić, prim. nov.) je rekao da je Oliver patološki samozaljub­ljen i da gradi program na paranoično­m uverenju da mu neko preti. Bolje da ne čitam sve ostalo - rekao je Janković i podsetio da je Ivanović u poslednjem intervjuu govorio o paljenju 50 automobila.

Janković je na zajedničko­j konferenci­ji za novinare sa Draganom Đilasom, Vukom Jeremićem i Jankom Veselinovi­ćem istakao da je politički režim poništio sve granice i da “ne smemo da budemo jedni drugima krvni neprijatel­ji”.

- Pozivamo sve da stavimo tačku na ovaj konflikt. Uliveno je toliko otrova u Srbiju da jedni druge gledamo kao zveri. Politički protivnici ne smeju da se proglašava­ju izdajnicim­a i stranim plaćenicim­a - poručio je Janković.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia