Blic

Terorizma, istrazi

-

Vučić ističe da je neko to dugo osmišljava­o i da su interesant­na poklapanja datuma, ali i mnoge druge stvari.

- A kome bi odgovaralo? Mislim da je svakome sve jasno. I kome bi na Kosovu odgovaralo, kome u međunarodn­oj zajednici, kome na Kosovu ne bi, a kome bi odgovaralo ili ne bi u Beogradu - rekao je Vučić, odgovaraju­ći na pitanje novinara da li ubistvo ima međunacion­alni karakter ili ga je počinio neko sa srpskim imenom. Predsednik Srbije istakao je da se sada svašta može čuti, kao i to da je smisao Ivanovićev­og ubistva da se prekine dijalog u Briselu i slično, kao i to da je sve to usmereno protiv Srbije, koja je, pored ostalog, sve vreme za dijalog.

- Pronaći ćemo ubicu ili ubice, to sam jutros obećao supruzi Olivera Ivanovića - naglasio je Vučić. Kaže i da je srpska strana za razgovor uvek spremna, ali da neki drugi nisu hteli da sprovode dogovore.

ubice - kazao je Vučić.

On je dodao da ne zna zašto to ne bi prihvatili i podsetio da Beograd ima protokole za saradnju se Euleksom i Unmikom.

- I mislim da to može normalno da funkcioniš­e. Gotovo sam siguran da je ovo toliko krupno da može da prođe neistražen­o i bez pronalažen­ja jasnog krivca. Ne postoji savršen zločin, a ovo je daleko od savršenog Na pitanje da li su službe bezbednost­i imale informacij­e da je život Ivanovića bio ugrožen na KiM s obzirom da Ivanović nije ćutao, Vučić je dodao da se naše službe se ne bave televizijs­kim programima, kao i da su na sednici Saveta dostavile informacij­u da nikakvih direktnih pretnji Ivanoviću nije bilo, osim dva poziva iz drugog dela Kosova. Vučić je rekao da ne zna da li je slučaj paljenja automobila Olivera Ivanovića povezan sa njegovim ubistvom, a onima koji bi, kako kaže, voleli da postoji ta veza, poručio da im neće dozvoliti da Srbiju prikažu kao zemlju mafijaša i ubica.

Na pitanje novinara da li je tačno da mu je Ivanović poslao SMS poruku nakon što mu je zapaljen automobil, Vučić je kazao da to nije tačno i da sve ima sačuvano.

Kako kaže, Ivanović mu je jedino poslao poruku da ga politički podrži, što nije mogao da učini i to mu je i rekao.

zločina. Ubice su ostavile određene tragove i to je razlog zašto Srbija traži aktivno učešće u istrazi - dodao je on.

Vučić je rekao da ko god je ubio Ivanovića nije Srbin, pa makar imao srpsko ime i prezime, jer taj koji je to uradio “uradio je sve protiv Srba na severu KiM i protiv Srbije i Beograda i srpskog roda”.

- Ukoliko nije, onda će vam tek sve biti jasno. Ali otkrićemo to - rekao je Vučić.

Kako je naglasio, mnogi pokušavaju da ovo ubistvo iskoriste, a namerno je, dodaje, automobil kojim je pobegao ubica ili ubice ostavljen u Brđanima kako bi moglo da se kaže da je ubica otišao prema Južnoj Mitrovici i Suvom Dolu, ali da istovremen­o može da ode i na drugu stranu.

 ??  ?? vuČiĆ se obratio novinarima nakon sednice saveta bezbednost­i
vuČiĆ se obratio novinarima nakon sednice saveta bezbednost­i

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia