Blic

Rasim zaplakao zbog smrti druga: Bio je nepodoban svima

-

Potpredsed­nik Vlade Rasim Ljajić je izjavio juče kroz suze da će biti velika sramota za sve ako ne bude rasvetljen­o ubistvo Olivera Ivanovića.

“Nisam mogao da verujem da će se to dogoditi, mada sam Olivera od hapšenja i paljenja automobila često pitao šta ćeš više u Mitrovici”, rekao je Ljajić gostujući na RTS-u, gde se na trenutak i rasplakao.

Ljajić je bio veliki prijatelj Ivanovića, a rekao je da je veoma potresen zbog vesti o ubistvu i da je “Oliver ubijen na pravdi boga”.

Ljajić je rekao da Srbija mora da učini da apsolutno sve službe i institucij­e budu uključene u rasvetljav­anje ubistva, kao i da je veoma važno da traži podršku međunarodn­ih institucij­a na KiM.

“Ispada da je Ivanović bio bezbedniji u pritvoru nego na slobodi. Sada je jedino važno da se otkrije ko stoji iza ubistva”, rekao je Ljajić.

Na pitanje kako pamti Ivanovića, Ljajić je odgovorio da je bio najbolji političar s Kosova, umeren čovek koji nije bio podoban ni Srbima ni Albancima.

“Bio je meta napada i kritika sa svih strana... Razgovarao sam s njim o tome. On je razumeo tu re- alnost i hteo je da je menja na demokratsk­i način i to je glavna razlika između njega i ostalih. Bio je smetnja svima”, rekao je Lajić.

Na pitanje da li veruje da će se ubistvo razrešiti, Ljajić je rekao da iskreno ne veruje da će se to ikada dogoditi.

 ??  ?? ministar u studiju rts-a Ljajić više puta pitao Ivanovića zašto ne napusti Kosovsku Mitrovicu, na šta mu je Oliver rekao da bi ga „ bilo sramota“
ministar u studiju rts-a Ljajić više puta pitao Ivanovića zašto ne napusti Kosovsku Mitrovicu, na šta mu je Oliver rekao da bi ga „ bilo sramota“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia