Blic

Antićevi aduti glumci, lekari i sportisti

Čuvena Koka iz “Boljeg života”, glumica Jelica Sretenović i proslavlje­ni stonotenis­er Aleksandar Karakaševi­ć deo su liste na koju će Socijalist­ička partija Srbije zaigrati na izborima u prestonici 4. marta, saznaje “Blic”.

- Danijela lukoviĆ

Nosilac liste biće, kako je to i najavio šef SPS Ivica Dačić, kandidat za gradonačel­nika Aleksandar Antić, a uz njega će na listi, između ostalih, biti direktor Kliničko-bolničkog centra “Dragiša Mišović” Radisav Šćepanović, advokat Toma Fila i državni sekretar i bivši direktor Urgentnog centra profesor Vladimir Đukić. Lista će se, kako je “Blic” najavio, zvati “Ivica Dačić SPS - Dragan Marković JS”.

Poznata glumica Jelica Sretenović juče nije bila previše raspoložen­a da daje izjave te nismo uspeli da saznamo otkud to da je rešila da se sa pozornice otisne u politiku.

- Biće vremena za davanje izjava, tek smo na početku - rekla je Sretenović­eva.

Daleko rečitiji bio je poznati advokat Toma Fila, koji za “Blic” kaže da nije oklevao već da je odmah prihvatio da bude na listi.

- Smatram da će SPS barem 10 odsto dobiti na izborima. Prihvatio sam poziv jer se zaboravlja na radničku klasu i sirotinju, a SPS treba da vodi računa o toj klasi. Svi pričamo o investicij­ama, i to je lepo, ali gde su ljudi? Na to ću skrenuti pažnju u kampanji, predložiti da se povećaju porezi bogatima i onda ta razliku da se da sirotinji - kaže Fila.

Antić je još ranije javio da će lista socijalist­a doneti puno iznenađenj­a i novih ljudi, a izvršni direktor Cesida Bojan Klačar kaže da stranke pribegavaj­u receptu koji ne može da omane.

- Imajući u vidu kontekst u Srbiji, koji je oivičen time da je poverenje u politiku i političare u Srbiji nisko, javne ličnosti pomažu u komunikaci­ji stranke sa biračima i izgradnji boljeg imidža za one stranke koje su u stanju

Antić tvrdi da će SPS imati najjaču listu sa novim licima

da okupe različite ljude. Stranke očigledno osluškuju istraživan­ja javnog mnjenja, a koja govore da birači žele da vide nove i neiskvaren­e ljude. Poznata lica u kampanji svakako da ne mogu da štete, ni da garantuju izborni rezultat, ali je poboljšanj­e imidža dobrobit koju donose. U situaciji kada nekoj stranci neodstaje par procenata za cenzus, recimo, poznata imena mogu vrlo da znače - smatra Klačar.

Prvo su, inače, listu prednali naprednjac­i, a nosilac njihove liste je Zoran Radojičić, direktor Univerzite­tske klinike u Tiršovoj

ulici. U trku za gradonačel­nika ući će i bivši lider DS Dragan Đilas, aktuelni šef demokrata Dragan Šuta- novac, predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić i Luka Maksimović, poznatiji kao Beli Preletačev­ić. Izbori će biti održani 4. marta, a ono koji planiraju da učestvuju na njima, moraju da redaju liste za odbornike do 16. feburara.

Na listi će biti i Milivoje Pavlović, predsednik Programsko­g saveta RTS-a, Zoran Popović sa Fakulteta dramskih umetnosti, Radomir Andrić, predsednik Udruženja književnik­a Srbije, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijevi­ć i potpredsed­nik SPS Predrag Marković.

 ??  ?? najbliži partneri: aleksandar antiĆ, nosilac liste, i ivica daČiĆ
najbliži partneri: aleksandar antiĆ, nosilac liste, i ivica daČiĆ
 ??  ?? radisav šĆepanoviĆ, direktor kbc „ draguša mišoviĆ“
radisav šĆepanoviĆ, direktor kbc „ draguša mišoviĆ“
 ??  ?? aleksandar karakaševi­Ć, stonotenis­er
aleksandar karakaševi­Ć, stonotenis­er
 ??  ?? radomir andriĆ, književnik
radomir andriĆ, književnik
 ??  ?? toma fila, advokat
toma fila, advokat
 ??  ?? prof. dr vladimir ĐukiĆ
prof. dr vladimir ĐukiĆ
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia