Blic

Mučki ubio staricu (83) zbog njene penzije

- B. Janačković

Više tužilaštvo u Nišu zatražilo je juče 30 godina zatvora za Igora Usainovića (35), zvanog Kung Fu, iz sela Rečica kod Žitorađe koji je optužen da je 13. decembra 2015. iz koristolju­blja ubio Ružicu Talević (83) u njenom stanu u Ulici Dimitrija Tucovića u Nišu.

Zamenica VJT Dragana Pešić je rekla da je dokazima potvrđeno da je okrivljeni počinio zločin i da ne stoji odbrana da nikada nije bio u stanu ubijene. Tome u prilog govore DNK tragovi u stanu. Na cipelarnik­u je ostavio otisak prsta, a ispod noktiju ubijene žene pronađeni su tragovi levog obraza ubice, objasnila je Pešićeva.

Ona je navela da se okrivljeni prvo u zgradi raspitivao o starici, a potom zazvonio na njena vrata, na silu je ugurao u stan, oborio na pod i omotao stolnjak oko vrata da je uguši. Starica je pokušala da se odbrani, ogrebavši ga po licu, ali ju je napadač izudarao po glavi metalnom papučicom za bas gitaru nanevši joj teške povrede glave. Umrla je na strašan način udišući sopstvenu krv koja joj se slivala iz rana...

Pošto je ubio nesrećnu ženu, Usainović je, kako stoji u optužnici, uzeo novac od penzije iz njenog novčanika, narukvicu sa ruke koja je vredela 1.000 evra i zlatni prsten. Oko 22 sata se pojavio u policiji da bi obezbedio lažni alibi jer je imao obavezu da se po rešenju sudije za prethodni postupak javlja na 15 dana. Onda je ušao u autobus NišPožarev­ac, ali je uhapšen u Aleksincu.

- Krivično delo je počinio sa direktnim umišljajem jer je bio svestan da Ružicu Talević lišava života iz koristolju­blja - rekla je zamenica VJT.

Njegov branilac Vojkan Vojinović zatražio je u završnoj reči osobađajuć­u presudu i ukidanje pritvora. On je ukazao da je za dve godine optužnica menjala pravnu kvalifikac­iju tri puta iako nema dokaza ni za jedno od kvalifikov­anih oblika ubistva. Izricanje presude zakazano je za 22.januar.

Reč je o ponovljeno­m suđenju jer je Apelacioni sud ukinuo prethodnu presudu kojom je Usainović već bio osuđen na 30 godina zatvora.

 ??  ?? na mestu zloČina pronaĐeni su tragovi koji vode do igora usainoviĆa kung fua
na mestu zloČina pronaĐeni su tragovi koji vode do igora usainoviĆa kung fua
 ??  ?? ružica taleviĆ
ružica taleviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia