Blic

STIŽE OSMOSTRUKI DOBITNIK GREMIJA

Nakon što je objavio novu eru MTS Dance arene sa možda i najvećom tehno postavom do sada, Exit nastavlja visok tempo objava već od samog starta godine!

-

Novi talas predvodi jamajkansk­i rege kralj i osmostruki dobitnik Gremi nagrade Zigi Marli, naslednik večne ikone i svog oca Boba Marlija uz čije pesme je nastao ovogodišnj­i festivalsk­i moto Exit Freedom! S njim stižu i najveći hitovi u ovom trenutku, koje donose aktuelne zvezde kao što su trenutno najtraženi­ja rok kantautork­a Alis Merton, hitmejker u strelovito­m usponu Jaks Džouns, popularni rok-haus duo „Ofenbach“, orijentaln­i haus mag Mahmut Orhan i vlasnik najzarazni­jeg klupskog hita današnjice Burak Jeter!

Na Tvrđavu jurišaju i žestoki bendovi kao što su američki rep-hardkor rodonačeln­ici „Dog Eat Dog“, novi britanski pankeri bez dlake na jeziku „Slaves“, legendarni nemački hevimetalc­i „Grave Digger“, bostonski hardkor razbijači „Slapshot“, bristolski pank brutalisti „Idles“, žive metal ikone „ Asphyx“, najveći „Motörhead“tribute bend „Bom- bers“, te brojni drugi koji nameravaju ozbiljno da praše sa Fusion i Explosive bini. Prvi koji će najaviti ovogodišnj­i izuzetno bogat i raznovrsta­n program glavne bine na Petrovarad­inskoj tvrđavi biće živi rege kralj Zigi Marli!

Hitove u Novi Sad donosi i haus zvezda JaKs Džouns, a pravo sa morskih festivala Sea Star i Sea Dance na glavnu binu Exita stiže i Mahmut Orhan, tvorac megahitova “Feel” i “Save Me”. Pridružiće mu se i jednako traženi hitmejker iz Amsterdama, takođe turskog porekla, Burak Jeter, čiji singl “Tuesday” je gotovo hipnotički­m dejstvom izbio među najslušani­je pesme u godini za nama.

Fusion binu obradovaće prodoran pank zvuk izrazito aktuelnih gitarskih bendova! Mlade muzičare iz Kenta „Slaves“najbolje je opisao poznati britanski list „The Guardian“- kao bend koji se pojavio sa „sirovim zvukom koji povezuje pank egzistenci­jalizam, skečeve života u predgrađu i apsurdnu naraciju o ražama i jetijima u glasnim trominutni­m eksplozija­ma“.

Žestoko će biti i na Explosive bini, poznatoj po uvek furioznom programu, jer će publiku do srži prodrmati poznati američki bend „Dog Eat Dog“i mnogi drugi.

 ??  ?? aleksandra prijoviĆ Ć aje e oduševljen koju u avanturom la a jojjeprire­dila buduĆasvek­rva va obradovaĆe publiku: zigi marli
aleksandra prijoviĆ Ć aje e oduševljen koju u avanturom la a jojjeprire­dila buduĆasvek­rva va obradovaĆe publiku: zigi marli
 ??  ?? spremna za festival: alis merton
spremna za festival: alis merton

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia