Blic

S9 sa još jačom baterijom

Samsung Galaxy S9 premijeru će imati 25. februara, pred početak sajma MWC u Barseloni. Biće predstavlj­ene dve varijante telefona, a detalji o specifikac­ijama stižu iz dana u dan. Lepe vesti za sve koji vole Samsungovu S seriju.

- Ana laĐareviĆ

Korejska kompanija izlazi sa telefonima Galaxy S9 i Galaxy S9 Plus. Prva promena je na kameri. Naime, Super Speed Dual Pixel kamera imaće varijabiln­i fokus od f/ 1.5 i f/ 2.6. Iako zvuči dosata impresivno, očekuje se da će samo Galaxy S9+ imati dualno zadnje sočivo kako bi imao i 2x optički zum, kao što je bio slučaj kod S8. Uz to, stiže i opcija live focus, koja omogućava da boke efekat - slikanje portreta uz mogućnost blurovanja pozadine, bilo pre bilo posle slikanja. Prednja kamera imaće 8 MP.

Nove informacij­e o telefonu donose vesti da će baterija dobiti znat- no poboljšanj­e i to na 3.500 mAh. Prethodni model je imao 3.000 mAh. Samsung će ostati pri sličnom dizajnersk­o pravcu pa će S9 zadržati model “bez ivica” uz Infinity displej sa QHD+ rezolucijo­m i odnosom strana 18,5: 9. Senzor za otisak prsta ostaje na zadnjoj strani.

Ga l a x y S9 imaće 5,8 inča i trebalo bi da radi na 4 GB RAM. Veći model imaće 6 GB RAM, a navodno će oba imati unutrašnju memoriju od 64 GB. Unutar telefona biće Exynos 9810 čip koji Samsung sam i pravi, a to bi trebalo da donese i bolju efikasnost ali i uštedu energije. Imaće osam jezgara, sa brzinom do 2,9 gigaherca. Oni će biti podeljeni tako da se maksimalno poveća efikasnost (do 40 odsto u odnosu na prethodnu generaciju procesora), uz minimalno trošenje baterije.

Uz to, nagađa se i da će sa za proizvodnj­u telefona koristiti i nova legura. Naime, Samsung je podneo zahtev za zaštitu njihovog proizvoda pod imenom Metal 12, koji predstavlj­a novu, laku i izdržljivu leguru magnezijum­a i aluminijum­a, pa se pretpostav­lja da će se ona primenjiva­ti i za nove modele iz S serije.

Navodno, prodaja počinje već 16. marta, a nagađa se da će cena za oko 100 evra biti veća nego što je to slučaj sa Galaxy S8.

VEĆI OD DVA MODELA, S9+ IMAĆE POBOLJŠANU DUALNU KAMERU UZ OPCIJU SA DVA FOKUSA

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia