Blic

S Samsung G Galaxy A8

- IV IVANA HATEŽIĆ, s specijalis­ta za komunikaci­je

Prvi mobilni telefon bio je težak jedan kilogram, visok 20 centimetar­a, nije imao ekran i baterija je trajala čitavih pola sata. Danas su mobilni telefoni toliko napredoval­i da u nekih par stotina grama stane gotovo sve što nam je potrebno da lakše plovimo kroz svakodnevn­e obaveze.

Jedan od telefona kojim otvaramo novu godinu

jeste Samsung Galaxy A8, koji će biti dostupan u Telenoru od 19. januara 2017. godine. Ovaj uređaj donosi unapređene funkcije Galaxy A serije, koja je već poznata po svom premijum dizajnu i naprednim funkcional­nostima.

Prva na tržištu dvostruka prednja kamera sa Live Focus funkcijom omogućiće korisnicim­a da snime jasnije i oštrije selfije

Prva na tržištu dvostruka prednja

kamera sa Live Focus funkcijom, omogućiće korisnicim­a da snime jasnije i oštrije selfije. Zahvaljuju­ći dvema odvojenim prednjim kamerama, moguće je odabrati jednu ili drugu, u zavisnosti od toga kakav ste selfi imali u vidu - od krupnog plana sa pozadinom do portreta sa jasnom i bistrom pozadinom.

Video-snimci snimljeni nestabilno­m rukom

postaće stvar prošlosti uz tehnologij­u stabilizac­ije video digitalne slike, a uz funkciju “hyperlapse” sada je moguće napraviti video snimke koji beleže protok vremena.

Veliki ekran bez okvira je dijagonale 5,6 inča,

dok ergonomska zakrivljen­ost stakla, kako sa prednje, tako i sa zadnje strane, dodatno unapređuju korisničko iskustvo. Elegantno kućište od stakla i metala, glatke krivine i udobno smeštanje u ruku čine gledanje ili interakcij­u sa sadržajem na telefonu još lakšim.

Galaxy A8 otporan je na vodu i prašinu, što ga čini pogodnim za skoro bilo koju aktivnost ili situaciju.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia